14 вересня 2021

21:55
Apple показала лінійку iPhone 13: новий процесор та iOS 15
Apple на конференції 14 вересня представила лінійку нових iPhone, до яких увійшли iPhone 13 та 13 mini, а також дві Pro моделі
20:56
Apple представила нове покоління Apple Watch Series 7
Презентацію нового покоління годинника операційний директор Apple Джефф Вільямс почав з розповіді про нову функцію пристрою: тепер годинник навчився автоматично ідентифікувати поїздки на велосипеді, фіксувати зупинки та падіння
20:48
Apple презентувала нові iPad 9 та iPad mini з технологією 5G
Компанія Apple презентувала новий iPad 9 та iPad mini, остання підтримуватиме технологію 5G
20:00
Новини 14 вересня: проєкт держбюджету-2022, місія МВФ, транспорт в локдаун
Про що всі говорили сьогодні?
19:45
Компанія з Нідерландів може почати працювати в Білгород-Дністровському порту
Керівники ДП "Білгород-Дністровський морський торговельний порт" та нідерландської компанії Bontrup обговорили перспективи використання потужностей порту для перевалки вантажів
19:15
Гривня продовжує зміцнюватися до долара
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 5 копійок, встановивши його на 15 вересня на рівні 26,64 гривні
18:40
У США погрожують призупинити призначення у Мінфіні до санкцій проти "Північного потоку-2"
Представники Республіканської партії в Сенаті США пригрозили призупинити на невизначений термін призначення п'яти високопоставлених чиновників Міністерства фінансів, якщо адміністрація Байдена не внесе в чорний список компанію, яка керує газопроводом "Північний потік-2"
18:04
Винний завод в Одесі приватизують за 235 мільйонів – вчетверо дорожче за стартову ціну
14 вересня відбувся приватизаційний аукціон майнового комплексу "Одесавинпром", зі стартової ціни 65,3 млн грн він "пішов з молотка" за 234,9 млн грн – тобто у 3,6 рази дорожче
17:41
Мінфін залучив 1,2 мільярда внутрішньої держпозики, підвищив ставки
Міністерство фінансів на аукціоні 14 вересня з продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило 1,17 млрд грн до бюджету, за паперами терміном до 1,5 року ставки зросли на 22 - 100 б.п.
17:14
Гривня стабільна на закритті міжбанку
14 вересня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,65 – 26,67 гривні
16:53
На "Укрзалізниці" викрили нову схему: могла призвести до аварій поїздів
Правоохоронці викрили схему закупівлі неякісної продукції для Укрзалізниці на понад 25 млн гривень – використання цих матеріалів на коліях могло призвести до аварій потягів
16:16
Ціни на газ у вересні зросли на 30%, вже 830 доларів за тисячу кубометрів
Ціни на природний газ від початку вересня зросли на близько 31%, котирування на головному хабі Європи TTF у Нідерландах 14 вересня встановились на рівні 829,21 долара за тисячу кубометрів
15:55
Зеркаль: заяви РФ про терміни запуску "Північного потоку-2" далекі від реальності
Радниця міністра енергетики, ексзаступниця глави МЗС України Олена Зеркаль вважає, що заяви РФ про терміни запуску газопроводу "Північний потік-2" є далекими від реальності.
15:40
Marketing Directors Day — зустріч маркетинг-директорів
Як все буває у топових маркетинг директорів? Як вони будують і впроваджують свої digital-стратегії? За допомогою яких фішок і лайфхаків їм вдається отримувати завидні результати і утримувати компанії на вищих позиціях ринку?
15:35
У Москві знову оштрафували Facebook, Telegram та Twitter – не хочуть видаляти "заборонений контент"
Суд в Москві знову на мільйони оштрафував Facebook, Telegram та Twitter через відмову "видалити заборонений в Росії контент".
15:20
Київ випустить муніципальні облігації на 1 мільярд
Влада Києва планує здійснити випуск внутрішніх облігацій обсягом до 1,1 млрд грн - один транш на суму 300 млн грн та 2 транші на суму 400 млн грн із одноразовим погашенням після настання остаточних термінів погашення траншів у період між 2024 і 2026 роками
15:05
Інвестняні: потенційні інвестиції вже сягають 2 мільярдів доларів
Потенційні інвестиції в рамках програми підтримки проектів зі значними інвестиціями UkraineInvest за півроку становили 2 мільярди доларів
14:50
Регулятор оновив перелік сумнівних інвестпроєктів
На сайті Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку оновили перелік сумнівних інвестиційних проєктів.
14:30
Уряд оновив програму дій та готується подати у Раду
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль планує подати на розгляд парламенту оновлену програму діяльності уряду вже цієї осені. Досі таку програму Рада не підтримала.
14:25
Очільник Бюро екбезпеки Мельник назвав свою зарплату у відомстві
Директор Бюро економічної безпеки, яке повинно почати роботу з 25 вересня, назвав свою орієнтовну зарплату на посаді – вона становитиме близько 120-130 тисяч грн на місяць
14:15
Шмигаль: У нас є кілька накопичених мільярдів у приватних пенсійних фондах
Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що зараз тривають дискусії щодо того, як здійснювати запуск накопичувального рівня пенсійної системи, за його словами, у держави є кілька накопичених мільярдів гривень у приватних пенсійних фондах.
13:55
У Польщі назвали терміни повної відмови від російського газу
Напередодні відкриття трубопроводу "Північний потік-2" повноважний представник уряду Польщі в області стратегічної енергетичної інфраструктури Петр Наїмський підтвердив, що Польща стане незалежною від поставок російського газу з 2023 року
13:45
Транспорт під час локдауну закривати не планують
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що транспорт під час посилення карантинних заходів закривати не планують.
13:36
Житло для ветеранів, зарплати лікарям, скорочення дефіциту. Основні показники держбюджету-2022
Проєкт державного бюджету України на 2022 рік містить, зокрема, скорочення дефіциту до 3,5%, а також зростання зарплат лікарів до 20 тисяч грн, придбання житла усім ветеранам АТО з черги, підвищення стипендій
13:35
Україна на 90% готова до опалювального сезону – прем'єр
Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що підготовка до опалювального сезону триває згідно з графіком, за його словами, уряд робить низку кроків, щоб не допустити зміни тарифів на енергоносії для населення.
13:15
В уряді пояснили, де планують брати гроші на додаткові 12 мільярдів на субсидії
Виконання бюджету наразі становить 104% (це додатково більше 28 млрд грн до загального фонду) - із цих грошей уряд пропонуватиме Раді виділити 12 млрд грн на субсидії.
12:50
Шмигаль: Фонд держмайна обіцяє виконати план по надходженнях від приватизації
Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що від приватизації цього року планують отримати надходження в бюджет 12 млрд грн - Фонд держмайна обіцяє цей план виконати.
12:25
Прем'єр про НБУ: Ніяких відмов у довгостроковому фінансуванні немає
Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що рішення правління НБУ обгрунтовані, і ніяких відмов у довгостроковому фінансуванні немає.
12:20
Альона Шевцова, акціонер IBOX BANK створила оновлений інтерактивний простір
Опановувати сучасні знання та навички для майбутньої професії студентам Інституту міжнародних відносин від сьогодні значно легше та цікавіше.
12:19
Уряд призначив очільників Укравтодору та Укртрансбезпеки
Кабінет Міністрів своїм рішенням призначив Євгена Кузькіна очільником Державного агентства автомобільних доріг України, а іншим розпорядженням призначив Микиту Лагуніна тимчасовим керівником Державної служби України з безпеки на транспорті. 
11:50
Ставайте донором крові та рятуйте життя разом із журналістами УП
23 вересня у редакції "Української правди" відбудеться виїзний День донора. 
11:50
Шмигаль заявив, що місія МВФ почне працювати 18 вересня. У фонді не коментують
Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що місія МВФ прибуде в Україну 18 вересня, скоріш за все, це буде онлайн-місія. У МВФ вирішили утриматися від коментарів.
11:30
Держбанки заробили 11 мільярдів у другому кварталі, з яких 86% – Приватбанк
Державні банки у другому кварталі 2021 року отримали прибуток у 10,8 млрд грн, що втричі перевищує результати першого кварталі, 86% цієї суми згенерував Приватбанк
11:25
Шмигаль про кадрові ротації в Кабміні: Давайте доживем – і побачимо
Прем'єр Денис Шмигаль уникнув прямої відповіді на питання про кадрові роотації в уряді, порадивши почекати, але претензій до Кабміну у нього немає.
11:00
Курс валют на 14 вересня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
14 вересня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,66 – 26,68 гривні.
10:40
Співзасновник Apple Возняк оголосив про створення космічної компанії
Американський підприємець і винахідник, один із засновників "Apple" Стів Возняк оголосив про створення приватної космічної компанії "Privateer Space".
10:25
Фонд соцстрахування заявляє, що він "у мінусі" на 2,3 мільярда
За підсумками серпня 2021 року перевищення потреби у видатках над фактичними доходами від частки ЄСВ, з якої складається бюджет Фонду соціального страхування, становило 2,3 млрд грн.
10:00
SpaceX запустила 51 супутник Starlink із лазерами
Компанія SpaceX запустила перший пакет супутників нової версії Starlink для широкосмугового інтернету – кількість запущених апаратів загалом сягнула майже 1800. 
09:45
Держпродспоживслужба пропонує створити лабораторію для перевірки якості вина
Держпродспоживслужба пропонує створити лабораторію для проведення аналізу якості виноробної продукції, оскільки інших можливостей, щоб прибрати з полиць неякісні вина сумнівного походження, на сьогодні немає.
09:20
Україна очікує місію МВФ уже наступного тижня – Мінфін
Україна очікує місію Міжнародного валютного фонду уже наступного тижня.
09:00
Офіційний курс: гривня зміцнилась до долара і євро
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 1 копійку, встановивши його на 14 вересня на рівні 26,69 гривні.