31 жовтня 2019

Публікації
Криптовалюта Libra від Facebook провалюється. Що пішло не так?
Facebook готує запуск своєї криптовалюти. Провідні фінансові компанії спочатку підтримали проєкт, а потім його покинули. Що сталося і що буде далі?
Держава розкидається грошима: як "Укргазвидобування" може втратити півмільярда через дивну кредитну історію
Держкомпанія "Укргазвидобування" може втратити до півмільярда гривень через отримані шість років тому кредити в "Дельта банку". Це вдвічі більше, ніж сума самого кредиту. Як так сталося, і чому оточення колишнього депутата Віталія Хомутинніка вимагає ці кошти від держпідприємства?
Колонки

Коли буде "безвіз" в ЄС для української технологічної продукції

Україна експортує в країни ЄС переважно сировину. Що заважає продавати вітчизняні товари з високою доданою вартістю?

Хмарне майбутнє для сонячних електростанцій в Україні

Через зміну законодавства ринок сонячної енергетики в Україні з 2020 року розділиться на чотири сегменти. Що це означає для галузевого бізнесу?

Навіщо бізнесу звіти зі сталого розвитку

У 2018 році 13% компаній в Україні готували звіти, де відображені показники з корпоративної соціальної відповідальності (екологічні, соціальні та управлінські). Для чого це бізнесу?
Новини
20:00
Новини 31 жовтня: ліміти для ФОПів, сільгоспземлі, відокремлення ГТС
Про що говорили сьогодні?
19:30
Приватбанк почав співпрацю з найбільшою платіжною системою Японії
ПриватБанк та JCB International Co., Ltd. ("JCBI"), міжнародна дочірня компанія JCB Co., Ltd., запускають мережу еквайрингу платіжних карток JCB в Україні.
19:10
Рада підтримала ініціативу Кабміну про виділення 1 мільярда шахтарям
Верховна Рада підтримала зміни до держбюджету-2019, підтримавши пропозицію уряду про виділення 1 мільярда гривень на виплату заробітної плати шахтарям.
18:47
Roshen оскаржив рішення суду про виплату пайового внеску в бюджет Борисполя
"Бісквітний комплекс "Рошен" подав апеляційну скаргу на рішення Північного апеляційного господарського суду, який зобов'язав компанію доплатити 23,19 мільйона гривень пайового внеску в бюджет міста Бориспіль за будівництво фабрики.
18:10
Милованов пропонує взяти 4 мільярди для держпідтримки АПК із відсотка з продажу держземель
Міністр економіки Тимофій Милованов пропонує для забезпечення держпідтримки АПК на рівні 8,48 мільярдів гривень взяти 4 мільярда з відсотка від продажу держземель при запуску ринку.
17:46
Рада ухвалила закон про відокремлення ГТС від "Нафтогазу"
Верховна Рада ухвалила закон про анбандлінг "Нафтогазу" - відокремлення транспортування природного газу від його видобування та постачання.
17:37
Банки України за дев’ять місяців 2019 року збільшили прибуток у 4,4 рази
У січні-вересні 2019 року платоспроможні банки України отримали 48,35 мільярда гривень чистого прибутку, що в 4,4 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року - 10,9 мільярда гривень.
17:11
Податковий комітет підтримав ліквідацію "майданчиків Яценка"
Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав ліквідацію приватних електронних майданчиків для оцінки нерухомого майна.
16:44
Нефьодов відповів на звинувачення у низьких доходах від митниці
Митні платежі у липні-жовтні 2019 року виросли на 2,4% або на 106 мільйонів доларів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
16:18
Гривня на закритті міжбанку зміцніла
31 жовтня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 24,75 - 24,78 гривні за долар.
16:02
Ексголову правління ДПЗКУ затримано у Литві
У Литві затримано колишнього голову правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ), якого Національне бюро з березня 2017 року розшукувало як підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом завдання понад 60 мільйонів доларів збитків підприємству.
15:45
Кабмін посилить заходи безпеки на дорогах у зимовий період
Для безпеки на дорогах у зимовий період мобілізували всі ресурси, зокрема завдяки співпраці з приватними компаніями, що мають найсучаснішу снігоприбиральну техніку.
15:20
ДТЕК Ахметова запустив другу за потужністю сонячну електростанцію в Європі
Компанія ДТЕК ввела в експлуатацію Покровську сонячну електростанцію потужністю 240 МВт, яка є другою за потужністю СЕС у Європі.
15:02
В Україні зараз опалюється 68% житлових будинків — Мінрегіон
Станом на 31 жовтня за інформацією обласних та Київської міської державних адміністрацій опалюються 75,9% об’єктів соціального фонду та 68,4% житлових будинків.
14:57
Опалювальний сезон у Дніпрі під загрозою – "Нафтогаз"
НАК "Нафтогаз України" повідомляє, що опалювальний сезон в деяких населених пунктах Дніпропетровської області під загрозою.
14:49
В Україні скорочуються продажі побутової техніки
У третьому кварталі 2019 року продажі побутової техніки в Україні впали на 1,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
14:46
Fiat та Peugeot почали перемовини про злиття
Італійсько-американський автоконцерн Fiat Chrysler (FCA) і французький Peugeot SA (PSA), домовились почати офіційні переговори про злиття. 
14:27
На Миколаївській митниці проходять обшуки стосовно порушень на 160 мільйонів
Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань, проводять обшуки на Миколаївській митниці ДФС,  які пов’язані з порушеннями колишнього керівництва при оформлені ввозу мінеральних добрив, що могли принести 162,7 мільйонів гривень збитків державі. 
14:27
Покупки онлайн: найчастіше Україною "подорожує" електроніка - дослідження
Найдовша відстань, що подолав товар від продавця до покупця в Україні, - 1 263 кілометрів, це були техніка для кухні та комп'ютери.
14:05
Укравтодор підписав із китайцями меморандум про будівництво кільцевої дороги навколо Києва
Укравтодор та китайська компанія Poly Changda Engineering Co. Ltd підписали меморандум про співробітництво в рамках реалізації першої черги будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги навколо міста Києва "Транспортне сполучення між М-05 Київ – Одеса та М-06 Київ – Чоп".
13:56
За рік статки братів-утікачів Клюєвих зросли майже в чотири рази
Вартість активів Андрія та Сергія Клюєвих виросла на 285%, порівняно з минулим роком.
13:47
За роки незалежності з держвласності вкрали половину сільгоспземель - Милованов
Міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що за роки незалежності вкрали половину державних сільгоспземель - про це, за його словами, свідчить інвентаризація, яку проводить міністерство.
13:18
Нафтогаз створив компанію для торгівлі нафтопродуктами та трейдингу
Група Нафтогаз створила в складі дивізіону "Нафта" спеціалізовану компанію "Нафтогаз Ойл Трейдинг", яка займатиметься закупівлею та продажем нафтопродуктів і нафтохімічних продуктів в інтересах всіх підприємств групи, а також вестиме самостійну трейдингову діяльність.
12:52
Найвища середня зарплатня в Україні в Маріуполі - міністр економіки
За даними Держстату за 2-й квартал 2019 року, найвища середня зарплатня в Україні в місті Маріуполь.
12:51
Прокуратура вручила Дубневичу підозру
Генеральний прокурор Руслан Рябошапка вручив підозру народному депутату з групи "За майбутнє" Ярославу Дубневичу, з якого 31 жовтня зняли депутатську недоторканність.
11:59
Депутати "Слуги народу" хочуть підняти ліміти для ФОПів: до 10 мільйонів для 3 групи
29 жовтня депутати від "Слуги народу" Олександр Дубинський, Роксолана Підласа і Юлія Діденко зареєстрували законопроект №2338 про детінізацію ринку товарів і послуг, яким хочуть підвищити річні ліміти для ФОП.
11:21
Eldorado в 2020 році відкриє близько 10 магазинів
Компанія Eldorado в 2020 році планує відкрити близько 10 нових магазинів.
11:05
Зеленський: "Північний потік-2" посилює Росію і послаблює Європу
Президент України Володимир Зеленський заявив, що газопровід "Північний потік-2" є геополітичним проєктом, який посилює Росію і послаблює Європу.
10:50
Великобританія розплавить пам'ятні монети через відстрочку Brexit
Тисячі пам'ятних 50-пенсових монет, викарбуваних до Brexit, що планувався на 31 жовтня, будуть розплавлені після того, як прем'єр-міністр Борис Джонсон погодився на пропозицію Європейського союзу про відстрочку
10:45
Таксофонам залишилось 3 місяці — Укртелеком
Через низький попит і збитковість Укртелеком припинить надавати послуги зв’язку через таксофони з лютого 2020 року.
10:25
Забудовник Вавриш визнав, що змушений був давати хабарі
Девелопер і CEO компанії Saga development Андрій Вавриш розповів, що міська влада створює умови для існування прямих і непрямих хабарів в сфері будівництва
10:12
Курс валют на 31 жовтня: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
31 жовтня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 24,94 - 24,97 гривні за долар.
09:55
Богдан: Хорошковський консультує митницю, але керує нею справді Нефьодов
Офіс президента користується послугами колишнього голови Служби безпеки ексвіце-прем’єр-міністра часів президентства Віктора Януковича Валерія Хорошковського для консультацій щодо митниці
09:30
ФРС США знизила ставку втретє поспіль, щоб уникнути кризи
Федеральна резервна система США знизила базову ставку на 25 базисних пунктів, до 1,5% - 1,75%
09:10
Путін хоче обнулити взаємні претензії "Нафтогазу" та "Газпрому"
Президент Росії Володимир Путін закликав обнулити всі вимоги як зі сторони "Нафтогазу", так і з боку "Газпрому" у газовій суперечці
09:00
Схід-Експо – 2019: у Києві пройде виставка бізнес-досягнень східної України
8-9 листопада в Українському домі у Києві відбудеться щорічна бізнес-виставка "Схід-Експо – 2019". Це відкрита платформа для налагодження контактів між підприємцями, бізнес-експертами та представниками міжнародних організацій.
08:50
Половина об’єктів житлового будівництва в Україні є ризиковими — дослідження
Найбільша кількість ризикових об’єктів житлового будівництва в Україні зводиться в Одесі – понад 76% (із 161 об’єкта). На другому місці Київ - 55% (із 400 об’єктів)
08:15
Глава Офісу Зеленського: Я незадоволений роботою міністрів, вони намагаються сподобатися Фейсбуку
Глава Офісу президента Андрій Богдан вважає, що члени уряду Олексія Гончарука бояться брати на себе відповідальність за рішення
08:00
Гривня знову зміцнилася
Національний банк підвищив офіційний курс гривні на 11 копійок, встановивши його на 31 жовтня на рівні 25 гривень за долар