14 червня 2019

Публікації
Що таке ринок спаржі в Україні і як на ньому заробити
Скільки можна зробити на аспарагусі і чому цей овочевий продукт такий популярний серед українців. ЕП поговорила з найбільшим виробником спаржі в Україні.
Водень для транспорту, опалення та енергетики
Українська воднева рада та Інститут відновлювальної енергетики НАН України про водневі технології на державному рівні.
Колонки

"Неконституційна НКРЕКП": як рішення суду вплине на ринок електроенергії

До врегулювання Верховною Радою правового статусу НКРЕКП, запуск ринку електричної енергії слід відкласти мінімум до 1 січня 2020 року.

Як фінансування шкіл впливає на результати ЗНО

За останній час український уряд декілька разів підвищував заробітну платню вчителям.
Та чи призводять такі дії до збільшення успішності учнів?

Післядипломна освіта лікарів: як дотримати слова перед виборцями?

Держава фінансує програму післядипломної освіти лікарів, однак чи є вона ефективною і які є альтернативи?
Новини
21:06
Із "медведчуківського" ZIKу масово звільняються топ-менеджери і журналісти
Гендиректор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич звільнився з посади після того, як стало відомо, що новим власником телеканалу став соратник Віктора Медведчука, нардеп від "Опозиційного блоку" Тарас Козак.
21:02
Адміністрація президента подасть у Кабмін свою версію PSO на ринку електроенергії
Адміністрація президента представить уряду власну версію проекту постанови про покладання публічних спецобов’язків (Public Service Obligation, PSO) із постачання електроенергії для потреб населення.
21:00
Новини 14 червня: новий власник телеканалу ZIK, 4G у київському метро та ціни на газ
Про що всі говорили сьогодні?
20:40
Що буде з НКРЕКП після визнання її неконституційною – юрист
Після визнання Конституційним судом неконституційним створення Нацкомісії з тарифів, положення закону, що визнані неконституційними, із 31 грудня 2019 року втратять чинність.
20:02
Розміщення єврооблігацій на 1 мільярд євро не відіб'ється на курсі гривні - банкіри
Розміщення Україною семирічних єврооблігацій на 1 мільярд євро під 6,75% річних істотно не відіб'ється на курсі гривні і дасть позитивний сигнал для інвесторів.
19:29
"Укртрансгаз" заборгував перед постачальниками газу понад 4 мільярди і б’є на сполох
АТ "Укртрансгаз" у зв’язку з заборгованістю перед постачальниками паливного газу, що за березень-квітень становить 4,1 мільярди гривень, не може вчасно розраховуватися за контрактами закупівель газу для власних виробничо-технологічних потреб.
18:55
Суд у справі Рожкової перевищив повноваження — експертиза
Прийнятий судовий акт Баришівський райсудом Київської області про заборону першому заступнику глави Нацбанку Катерині Рожкової здійснювати свої повноваження, не відповідає вимогам ст. 19 Конституції України та є перевищенням судом наданих йому повноважень.
18:12
"Укртелеком" виявив, що lifecell блокує дзвінки колишніх абонентів
ДП "Український державний центр радіочастот" (УДЦР) виявив, що комутаційне обладнання оператора мобільного зв'язку lifecell блокує дзвінки з фіксованих номерів "Укртелекому" на номери колишніх абонентів lifecell, які залиши оператора в рамках послуги з перенесення номера (MNP).
17:54
Соратник Медведчука депутат Козак купив ZIK
14 червня народний депутат від "Опозиційного блоку" Тарас Козак став новим і одноосібним власником телевізійних мовників телеканалу ZIK.
17:33
Гривня на міжбанку утримується на місці
14 червня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,42 - 26,46 гривні за долар.
17:19
4G у київському метро планують запустити у кінці 2019 року
Мобільні оператори узгоджують єдині умови, вибирають постачальника обладнання та прогнозують запуск 4G у київському метро в кінці 2019 року.
16:55
Італійський лоукостер планує відкрити офіс і почати базувати літаки в Україні
Італійська лоукост-авіакомпанія Ernest Airlines наступного року планує почати базувати в Україні два літаки та відкрити офіс.
16:33
Visa, Mastercard, PayPal і Uber вкладуть по 10 мільйонів доларів у криптовалюту Facebook
Компанії Visa, Mastercard, PayPal і Uber вкладуть близько 10 мільйонів доларів кожна у консорціум, що керуватиме новою криптовалютою Facebook Inc., яка отримала назву Libra.
16:01
В Україні можуть замінити "Роттердам+" на "Роттердам-"
Президент Володимир Зеленський внесе до парламенту законопроект, яким планується запровадити нову формулу ціноутворення на електроенергію, що виробляється теплоелектростанціями, і яка скасує формулу "Роттердам+".
15:55
У Гройсмана пояснили, чому не дали гроші на аудит "Укроборонпрому"
Рішення про фінансування аудиту "Укроборонпрому" скасовано через формальності, його очікують все ж прийняти на найближчому засіданні уряду.
15:28
Фонд гарантування бачить змову у спробі купити активи Дельта Банку за 4%
Спроба придбати активи Дельта Банку з дисконтом 96% викликала обурення у Фонду гарантування вкладів фізосіб, який має намір заблокувати цю покупку, так як бачить у ній ознаки змови учасників ринку.
14:50
"Нафтогаз" знову оголосив про зниження ціни на газ для населення
НАК "Нафтогаз України" розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за покладення спеціальних обов'язків на червень, вона становитиме 5553,89 гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, вартості доставки та націнки постачальника).
14:41
ЄС виключив одну країну з "чорного списку" податкових гаваней
Європейський Союз виключив Домініку з "чорного списку" податкових гаваней після того, як країна виконала необхідні вимоги.
14:16
Кабмін скасував рішення про виділення 32 мільйонів на аудит "Укроборонпрому"
На початку червня Кабінет Міністрів України прийняв рішення скасувати власне розпорядження про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету у сумі 32 мільйони гривень.
14:03
Роботи в агросфері стало вдвічі більше, найбільші зарплати – на Закарпатті
Кількість варіантів роботи на постійній основі з березня по квітень зросла на 15%, а до початку літнього сезону приріст становив 52%.
13:31
SkyUp літатиме із Києва до Львова – квитки від 17 євро
Українська авіакомпанія SkyUp Airlines літатиме з Києва до Львова, перший рейс заплановано на 28 жовтня.
12:38
Двох директорів підприємств підозрюють у привласненні 14 мільйонів доларів "Укртрансгазу"
Прокуратура Київської області підозрює двох директорів товариств у привласненні понад 14 млн доларів США, які належать ПАТ "Укртрансгаз".
12:09
НБУ закликав бізнес перестати декларувати майно та рахунки за кордоном
Після набрання чинності Закону України "Про валюту і валютні операції" бізнесу більше не потрібно подавати декларації про валютні цінності та інше майно, що знаходиться за межами України.
11:30
Курс гривні: міжбанк, готівковий, "чорний" ринок
14 червня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,42 - 26,45 гривні за долар.
11:05
Конституційний суд визнав створення Нацкомісії з тарифів неконституційним
Конституційний суд визнав неконституційними низку положень Закону "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг"
11:00
WSJ: Відповідальний за витік даних користувачів Facebook — Цукерберг
Внутрішні електронні листи компанії Facebook показують, що її засновник Марк Цукерберг знав про проблеми із забезпеченням конфіденційності користувачів у соцмережі
10:30
Газпром не пропонував жодних "мирових угод" — Нафтогаз
Російський монополіст "Газпром" не пропонував НАК "Нафтогаз України" жодних "мирових угод", а лише продовжує наполягати на скасуванні зобов’язань за рішеннями міжнародних арбітражів
10:10
До Конгресу США внесли законопроект про санкції проти "Північного потоку—2"
Сенатор Джон Баррассо вніс в американський Конгрес законопроект, яким передбачено введення обмежувальних заходів щодо проекту "Північний потік-2" та інших російських газопроводів
09:45
НБУ дозволив іноземним компаніям брати кредити у гривні для купівлі ОВДП
Національний банк дозволив банкам з 14 червня надавати іноземним компаніям та банкам гривневі кредити для придбання облігацій внутрішньої державної позики
09:15
В Італії придумали, як змусити населення дістати гроші "з-під матрацу"
Глава МВС Італії Маттео Сальвіні запропонував амністувати італійців, які ховають мільярди незадекларованих євро в банківських депозитних скриньках, якщо вони заплатять 15% податку
09:00
Курс валют: гривня незначно знизилася
Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара на 2 копійки, встановивши його на 14 червня на рівні 26,42 гривні