13 червня 2019

Публікації
Обережно, вас знімають. Як знайти приховані відеокамери в орендованих квартирах
Орендарі по всьому світу стають жертвами прихованої відеозйомки. Як не опинитися на їхньому місці? ЕП підготувала інструкцію, яка допоможе знайти приховані відеокамери в будь-яких приміщеннях.
Колонки

Підтримка бізнесу з боку держави: чи можна більше?

Україні не обов'язково знижувати порівняно невисокий рівень державної допомоги, але варто оновити її структуру.

Кинули якір. Чому Національний банк прив’язався до інфляції у 5% на рік

Темпи зростання цін в Україні сповільнюватимуться. Нацбанк вважає оптимальним рівень інфляції у 5% +/-1% у середньостроковій перспективі.

Як перенести державу в смартфон?

Ідея помістити державу в смартфон в контексті взаємодії з громадянами – благородна справа. Україна вже зробила значні кроки в цьому напрямі, але рух варто продовжувати.
Новини
21:00
Новини 13 червня: Про кошти міжнародних партнерів, деолігархізацію та ракетні двигуни
Про що всі говорили сьогодні?
20:45
У "Нафтогазі" пояснили, навіщо Росія відтерміновує газові переговори
НАК "Нафтогаз України" висловлює жаль у зв'язку з черговим відтермінуванням за ініціативою Росії тристоронніх переговорів за участю ЄС для обговорення транзиту газу після 2019 року.
20:13
Україна випустила євробонди з прибутковістю нижче 7%
Україна розміщує семирічні єврооблігації на 1 мільярд євро з прибутковістю 6,75%.
19:22
Україна піднялася на 110 позицій у рейтингу Doing Business за будівельним показником
За останні два роки Україна піднялась у рейтингу Doing Business за показником "Отримання дозволів на будівництво" з 140-го місця на 30-те.
18:54
МВФ визначить перспективи співпраці з Україною після виборів
Міжнародний валютний фонд очікує завершення парламентських виборів в Україні, щоб продовжити переговори про подальшу співпрацю з нашою країною.
18:27
Приватбанк подякував американським партнерам за підтримку його стратегічного курсу
У Приватбанку відзначили підтримку стратегічного курсу з боку американських партнерів і розуміння важливості державного банку для економіки України.
18:21
Суд підтвердив штраф для ОККО за участь у "газовій змові"
Апеляційний суд встав на сторону Антимонопольного комітету у першому з десяти позовів, поданих учасниками ринку на рішення комітету про "змову" на ринку скрапленого газу, який на думку комітету мав місце у серпні 2017 року.
17:42
Грошова маса у травні скоротилася на 0,3% - Нацбанк
Грошова маса в Україні у травні 2019 року скоротилася на 0,3% - до 1 трильйона 260,45 мільярда гривень.
17:35
Гривня на міжбанку топчеться на місці
13 червня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,43 - 26,46 гривні за долар.
17:19
Топ-5 причин трудової міграції з України
Більшість українців (51%) вважають власний рівень доходів недостатнім для нормального життя, при цьому задоволена своєю поточною роботою - менша половина населення (44%).
17:04
ЄБРР видав 3 мільйони євро кредиту деревообробній компанії
Європейський банк реконструкції та розвитку надав кредит в розмірі 3 мільйони євро для фінансування інвестиційної програми української деревообробної компанії "Цунамі".
16:35
"Улюблені" фірми "Укрзалізниці" знову поділили тендер на постачання олив
Центр забезпечення виробництва ПАТ "Укрзалізниця" за результатами трьох тендерів замовив у компаній "Міроіл" (офіційний дилер "Торгового дому "Агрінол") і "Торум" (входить в орбіту "Трейд Комодіті" ) 1197 т масел і змащувальних матеріалів.
16:34
ЄБРР підтримує перенесення запуску ринку електроенергії на 3-6 місяців
У Європейському банку реконструкції і розвитку підтверджують свою позицію про необхідність відкласти запуск ринку електроенергії з 1 червня 2019 року на 3-6 місяців для кращої підготовки до нього, вважаючи більш тривалі терміни надмірними і такими, що несуть негативні наслідки.
15:55
Wizz Air збільшить частоту рейсів зі Львова до Словаччини, Польщі, Німеччини
Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air із 20 жовтня збільшить частоту рейсів із міжнародного аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького до Братислави (Словаччина), Вроцлава, Гданська (Польща), Берліна і Дортмунда (Німеччина) на зиму 2019/2020 рр.
15:30
Бізнес закликає підтримати законопроект, що відтермінує запуск ринку електроенергії з 1 липня
Спілка українських підприємців вбачає суттєві ризики впровадження ринку електроенергії з 1 липня, оскільки наразі не зрозуміло, як саме він буде функціонувати.
15:16
Приватбанк може подати нові позови проти Коломойського і Боголюбова
Глава правління ПриватБанку Петро Крумханзл не виключає подачу нових позовів до екс-акціонерів фінустанови, які можуть бути подані в суди різних іноземних юрисдикцій.
14:38
Названо найбільш стабільні держпідприємства України
"Украерорух", Маріупольський морський торговельний порт і Адміністрація морських портів є найбільш стабільними державними підприємствами в Україні.
14:14
Суд вирішив, що тільки торти Roshen можна перев'язувати червоною стрічкою
Господарський суд Києва задовольнив позов Кондитерської корпорації "Рошен" проти Міністерства економічного розвитку і торгівлі та ДП "Укрпатент" щодо реєстрації знаку у вигляді "червоного кольору матеріалів для упакування кондитерських виробів".
14:07
Україна стрімко нарощує темпи використання коштів міжнародних партнерів
Станом на 1 червня 2019 року використання коштів міжнародних фінансовий організацій Україною зросло на 286,86 мільйона доларів та 141,15 мільйона євро у порівнянні з аналогічною датою минулого року.
13:20
Курс гривні: міжбанк, готівковий, "чорний" ринок
13 червня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,40 - 26,44 гривні за долар.
13:18
Державіаслужба звернулась до Баришівського райсуду: вимагає роз'яснити призупинення діяльності SkyUp
Державна авіаційна служба 11 червня звернулася до Баришівського районного суду Київської області із заявою про роз'яснення судового рішення про припинення дії ліцензії ТОВ "Авіакомпанія Скайап" (SkyUp Airlines) на господарську діяльність.
12:59
"Укрзалізниця" попередила про збої у роботі системи онлайн-продажу квитків
ПАТ "Укрзалізниця" попереджає про можливі короткочасні обмеження доступності системи онлайн-продажу квитків через високу завантаженість.
12:41
Ахметов програв суд Коломойському на 1,3 мільярда
7 червня Госпсуд Дніпропетровської області задовольнив позов ТОВ "Спіріт Фінанс" до ПАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" у справі №904/4009/18 та вирішив стягнути з відповідача на користь позивача 1,3 мільярда гривень.
12:13
"Укрзалізниця" запустила поїзд із Києва до Болгарії за 100 євро
Із червня зі столиці України до Болгарії почав курсувати безпересадковий купейний вагон, вартість проїзду яким становить приблизно 100 євро, а час у дорозі - 38 годин.
11:48
Нацбанк поскаржився Вищій раді правосуддя на суддів через справу про націоналізацію Приватбанку
Національний банк подав до Вищої ради правосуддя дві скарги на суддів Окружного адміністративного суду Києва та суддю Печерського районного суду міста за неналежну поведінку під час розгляду справ щодо націоналізації Приватбанку.
11:21
Будівельник, якого НАБУ підозрює у розтраті коштів, отримав ще 20 мільйонів на "Стіну"
У кінці травня приватна фірма ТОВ "Будцентр Вітязь" отримала ще 20 мільйонів гривень авансу із рахунку Державної казначейської служби за продовження робіт із облаштування кордону з Російською Федерацією.
11:00
"Бориспіль" скасував знижений тариф на послуги нового паркінгу
Аеропорт "Бориспіль" завершив дію спеціального тарифу 1 гривня/година на новому багаторівневому паркінгу поруч з терміналом D, який був введений на період тестування обладнання нового комплексу
10:50
Україна і Польща ведуть переговори про створення нової ракети-носія
Державне підприємство Конструкторське бюро "Південне" імені Янгеля зацікавлене в нарощуванні співпраці з країнами у ЄС в області створення перспективної ракетно-космічної техніки і продовжує переговори з Польщею про співпрацю в створенні нової європейської ракети-носія легкого класу
10:35
У Секретаріаті Енергоспівтовариства відреагували на зміни на українському ринку електроенергії
Постанова Кабінету міністрів про покладання публічних спецзобов’язань з постачання електроенергії для потреб населення не відповідає вимогам закону "Про ринок е/е" та Директиві ЄС, тому має бути змінена
10:05
Huawei відмовився від запуску нової моделі ноутбука через санкції США
Китайська компанія Huawei відклала на невизначений термін запуск нової моделі ноутбука MateBook, яку мали б презентувати без дати старту продажів
09:30
Конструкторське бюро "Південне" готується випускати ракетні двигуни в США
У ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. Янгеля" оптимістично оцінюють потенціал українсько-американського співробітництва в області ракетного двигунобудування і відпрацьовують плани створення в США виробництва ракетних двигунів
09:15
Трамп розглядає санкції, щоб заблокувати "Північний потік—2"
Президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість використання санкцій США для припинення будівництва газопроводу "Північний потік-2" між Росією і Німеччиною
09:00
Знову вниз: Офіційний курс гривні дещо послабився
Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара на 11 копійок, встановивши його на 13 червня на рівні 26,40 гривні