3 жовтня 2019

Публікації
Знайд­и відмінність. Що нового чекає на українців з бюджетом-2020
Кабмін подав в парламент проект кошторису на 2020 рік. Здавалося б документ класичний і без несподіванок. Втім, в ньому є свої "родзинки", які вплинуть на життя українців. VoxUkraine визначив найбільші з них.
ФОПам приготуватися. 16 головних інновацій законів про касові апарати (РРО) та "кешбек"
В парламенті чекають на підпис спікера та президента два закони, які у найближчі два роки суттєво змінять роботу бізнесу. Що це за нововведення і до чого слід готуватись підприємцям.(рос)
Колонки

SOS, або Врятуйте український бізнес!

Україна - поганий лобіст власних бізнес-інтересів. Більше того, під соусом імплементації європейського законодавства депутати пропонують нові дискримінаційні податкові зміни. (рос)

Чи кусатимуться ціни через касові апарати

Тотальне запровадження касових апаратів вплине на кожного жителя країни.
Новини
21:00
Новини 3 жовтня: закон про концесію, тимчасовий очільник "Укравтодору", "кешбек"
Про що говорили сьогодні?
20:50
УЗ створила у Facebook спільноту для обговорення публічних закупівель
Укрзалізниця в соціальній мережі Facebook створила спільноту "Прозора залізниця" для відкритого обговорення публічних закупівель компанії.
20:10
Одеський припортовий завод виходить на міжнародні ринки
Одеський припортовий завод відновив поставки аміаку та карбаміду на внутрішній та міжнародні ринки.
19:35
Ярославський заявив про готовність інвестувати в реконструкцію дніпровського аеропорту
Президент інвестиційної групи DCH Олександр Ярославський підтвердив наміри інвестувати кошти в реконструкцію міжнародного аеропорта "Дніпро" на умовах приватно-державного партнерства.
19:00
Рада збільшила штрафи за відмову у пільговому перевезенні пасажирів
Верховна Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроект №0893, який передбачає збільшення штрафів за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення пасажирів громадського транспорту.
18:43
Рада "забула" про законопроект щодо незаконного збагачення
Народні депутати не розглянули в другому читанні президентський законопроект про покарання за незаконне збагачення, внесений до порядку денного засідання 3 жовтня.
18:18
Гончарук: Уряд не планує збільшувати дефіцит держбюджету до другого читання
Кабінет Міністрів під час підготовки до другого читання проекту державного бюджету на 2020 рік має намір зберегти розмір його дефіциту в рамках заявлених 2,09%,
18:04
Кабмін і Нацбанк підписали меморандум про співпрацю
Кабінет міністрів підписав меморандум про співпрацю з Національним банком, метою документу є спільне досягнення економічного зростання України.
17:48
Гривня зміцнилася на закритті міжбанку
3 жовтня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 24,57 - 24,62 гривні за долар.
17:33
Криклій: Ключове завдання співпраці з Білоруссю - реалізація проєкту Е-40
Головним завданням подальшої співпраці між Україною та Республікою Білорусь є розвиток річкового судноплавства на річках Прип'ять і Дніпро, зокрема в рамках реалізації проєкту водного шляху Е-40.
17:07
Данилюк: МВФ озвучив Зеленському стурбованість справою Приватбанку
Під час роботи в Україні місія МВФ озвучувала президенту Володимиру Зеленському стурбованість щодо можливих компромісів держави з екс-власниками Приватбанку Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим.
16:39
Британія обмежила експорт деяких ліків через дефіцит
Британський уряд обмежив експорт 24 лікарських засобів в рамках зусиль зі зменшення дефіциту деяких медикаментів, препаратів із замісної гормональної терапії, контрацептивів та адреналіну.
16:31
Рада ухвалила закон про боротьбу з рейдерством
Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому закон про захист прав власності, який передбачає боротьбу з рейдерськими захопленнями.
16:00
Окружний адмінсуд заборонив АМКУ штрафувати "Тедіс" та інших тютюнових виробників
Окружний адміністративний суд Києва заборонив Антимонопольному комітету накладати штраф на компанію "Тедіс" та 4 найбільших тютюнових фабрик України.
15:50
Апарат РНБО відмовився надавати інформацію про досвід роботи нового секретаря
Апарат Ради національної безпеки і оборони відмовляється оприлюднювати біографічні документи щодо Олексія  Данілова, які містять досвід роботи зазначений по рокам.
15:21
Британія вивела з-під санкцій проти РФ паливо, необхідне для польоту на Марс
Велика Британія виключила зі списку санкцій проти РФ операції із закупівлі або продажу ракетного палива, необхідного для спільного російсько-європейського проєкту ExoMars.
15:05
Нафтовий фонд Норвегії продасть акції на 6 мільярдів доларів
Державний пенсійний фонд Норвегії (він же Нафтовий фонд), найбільший фонд національного добробуту в світі, отримав дозвіл уряду на продаж акцій виробників нафти і газу на суму 5,9 млрд доларів.
14:45
Міністр фінансів планує судитися з НАЗК
Міністр фінансів Оксана Маркарова оскаржуватиме в суді складену щодо неї Національним агентством з питань запобігання постанову про подання недостовірних даних у декларації за 2017 рік.
14:20
Рада ухвалила закон про концесію
Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №1046 про концесію, який передбачає умови залучення приватного капіталу до управління держмайном.
14:07
Розкрадання мільйонів з "Укрзалізниці": оголосили підозру екс-нардепу БПП
Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили колишньому народному депутату та ще 2 особам про підозру у завданні 20 млн грн збитків "Укразалізниці"
13:45
Microsoft знову буде випускати смартфони
Американський розробник програмного забезпечення Microsoft планує повернутися на ринок смартфонів.
13:22
Кравцов: IPO – стратегічна мета "Укрзалізниці" на найближчі роки
Керівник "Укрзалізниці" Євген Кравцов заявляє, що після виключення підприємства з переліку заборонених до приватизації, стратегічною метою компанії є вихід на IPO.
13:03
Підконтрольний Ахметову "Дніпровський меткомбінат" зупиняє виробництво
"Дніпровський металургійний комбінат" оголосив про вимушену зупинку основних виробничих потужностей.
12:45
Для Микитася проситимуть арешт або 300 мільйонів застави
Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме про арешт з можливістю внесення 300 млн гривень застави для нардепа 8 скликання Максима Микитася, підозрюваного у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 млн гривень.
12:22
Курс валют на 3 жовтня: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
3 жовтня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 24,9 - 24,93 гривні за долар.
12:01
"Укравтодор" отримав тимчасового очільника
Кабінет міністрів ухвалив рішення про тимчасове покладення виконання обов’язків голови Державного агентства автомобільних доріг України на Олега Федоренка.
11:40
НБУ за три дні витратив 200 мільйонів доларів на підтримку гривні
Інтервенції Національного банку України з продажу валюти цього тижня становили 200 млн доларів для згладжування тимчасових коливань курсу, зумовлених, насамперед, психологічними факторами.
11:21
Чиновники Балаклії отримують 20-30% "відкату" з ремонтних робіт – СБУ
Харківські правоохоронці розслідують кримінальне провадження щодо розкрадання бюджетних коштів чиновниками Балаклійської міськради.
11:00
Рада не змогла скасувати закони про "кешбек" та касові апарати
Верховна Рада не змогла скасувати ухвалення двох законів, якими було розширено обов'язкове використання касових апаратів і програмних реєстраторів розрахункових операцій для малого бізнесу з метою детінізації розрахунків.
10:41
Держава може продати частину акцій "Укрзалізниці" та "Укрпошти"
Міністр інфраструктури Владислав Криклій анонсував продаж частини акцій "Укрзалізниці" та "Укрпошти" приватним компаніям.
10:25
Tesla побила рекорд з постачання електромобілів
Американська Tesla Inc. в липні-вересні поставила дилерам 97 тисяч електромобілів у порівнянні з 95,2 тисяч у попередні три місяці.
10:07
США запровадять мита на імпорт з ЄС у розмірі 7,5 мільярда доларів
Адміністрація президента США з 18 жовтня запровадить нові мита на європейський імпорт на суму 7,5 мільярда доларів у відповідь на незаконні субсидії Європейського союзу для авіаційного гіганта Airbus.
09:50
УЗ до кінця року запустить ще один поїзд Інтерсіті Київ – Херсон
До кінця 2019 року Укрзалізниця запустить ще один швидкісний поїзд Інтерсіті Київ - Херсон.
09:30
Дубілет анонсував запуск системи, яка допоможе "знизити корупцію на митниці"
Кабінет міністрів запускає єдиний бізнес-процес, який допоможе знизити рівень корупції на митниці, IT-рішення обійшлося державі в 1 гривню.
09:11
Афера з квартирами для Нацгвардії: Микитасю повідомили про підозру
09:00
Офіційний курс: долар та євро продовжують дорожчати
Національний банк знизив офіційний курс гривні на 29 копійок, встановивши його на 3 жовтня на рівні 24,85 гривні за долар.