23 липня 2019

Публікації
Смартфон Honor 20 від Huawei: плюси і мінуси нового "молодіжного" флагмана
22 липня в Україні був представлений новий флагманський смартфон Honor 20. ЕП вже протестувала його і розповідає про свої враження.
Налітай, подешевшало! Скільки коштує земля під мораторієм
Попри законодавчу заборону, в Україні жваво торгують сільськогосподарською землею. Автор проаналізував понад п'ять тисяч онлайн-оголошень про продаж паїв на OLX і виявив цілу низку факторів, що впливають на вартість землі.
Колонки

Аграрний сектор і демографія: як зупинити скорочення сільського населення

Проблеми села залежать далеко не від сільського господарства. Чи є у влади шанс відродити українське село і що для цього потрібно?

Угоди про розподіл нафти і газу: енергетична незалежність чи небезпечний архаїзм?

За останні роки була проведена результативна робота щодо реформування системи надрокористування, проте нам є куди рости у сфері вдосконалення видобувного законодавства та розбудові довіри до держави.
Новини
20:00
Новини 23 липня: ціни на газ, НАБУ проти рішення Луценка, тендер на аудит "Укроборонпрому"
Про що говорили сьогодні?
19:50
У Києві налічується понад 150 ризикових об’єктів житлового будівництва
У Києві налічується 152 ризикових об’єкта будівництва, що становить 73% від загальної кількості будинків, що зводяться. ДОСЛІДЖЕННЯ
19:20
Cтавки за цінними паперами знизилися слідом за обліковою ставкою НБУ
Зниження Національним банком облікової ставки з 17,5% до 17% дозволило Міністерству фінансів знизити ставки відсікання за гривневими облігаціями внутрішньої державної позики
18:45
В Україні скорочується виробництво молока
Виробництво молока в Україні за 6 місяців поточного року скоротилось на понад 3% слідом за зменшенням кількості корів
18:15
Приватбанк продаватиме власну нерухомість на "голандських" аукціонах
ПриватБанк планує здійснювати продаж нерухомості із застосуванням механізму "голандських" аукціонів уже найближчим часом
17:40
Міжбанк: Гривня зміцнюється до євро
23 липня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 25,62 - 25,64  гривні за долар
17:06
Одеський припортовий завод отримав нових членів наглядової ради
Фонд держмайна припинив повноваження голови наглядової ради Одеського припортового заводу Євгена Асташева та вивів зі складу ради ще двох членів.
17:00
"Нафтогаз" представив нову стратегію видобутку газу в Україні
Стратегію 20/20, яка передбачає збільшення видобутку газу до 2020 року до 20 мільярдів кубометрів на рік, неможливо реалізувати
16:30
МВФ погіршив прогноз зростання світового ВВП
Міжнародний валютний фонд очікує підвищення глобального ВВП в 2019 році на 3,2%, в 2020 році - на 3,5%, що на 0,1 процентного пункту гірше квітневих прогнозів фонду
16:05
В ЄС висловили сподівання досягти з Джонсоном впорядкованого Brexit
Головний переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє висловив сподівання на можливість досягти впорядкованого Brexit з новим прем’єром Британії
15:20
У серпні ціна на газ для населення зменшиться ще на 5,5%
Кінцева ціна на газ для населення у серпні зменшиться щонайменше на 5,5% у порівнянні із липнем, та становитиме не більше 4 640 гривень без ПДВ за тисячу кубометрів.
15:11
В Україні планують проектувати "парковки" для дитячих візків - Мінрегіон
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ вивчає можливість та ініціює внесення відповідних змін у державні будівельні норми, щоб у громадських місцях проектувалися спеціально обладнані місця для дитячих візочків.
15:00
В Україні стало менше агрохолдингів
Кількість аграрних холдингів в Україні зменшується, як і земельний банк, який ними обробляється, - з 5,95 мільйонів гектарів у 2017 році до 5,62 мільйонів гектарів у 2018 році.
14:02
Львівський стартап отримав 150 тисяч доларів інвестицій від американського акселератора
Стартап Newoldstamp, який розвиває онлайн-сервіс по генерації професійних email-підписів, пройшов відбір у відомий американський акселератор 500 Startups та отримав фінансування 150 тисяч доларів в обмін на 6% стартапу.
13:36
У Glovo прокоментували мітинг кур’єрів, які вимагали покращення умов праці
20 липня у компанії Glovo введені зміни щодо реструктуризації бонусної системи при формуванні доходу кур'єрів, однак працівники самостійно обирають, чи прийнятні ті чи інші умови, і можуть відключитися від платформи у будь-який момент.
13:29
Обшуки в Кабміні: прокурори взялися за поставки військового обладнання з США
22 липня під час обшуків в уряді військова прокуратура вилучила документи, які стосуються реалізації зовнішньоторговельного контракту сумою 6,8 мільйонів доларів, який у кінці 2015 року уклали ДП "Спецтехноекспорт" і американська компанія Worldwide Aeros Corp на постачання військового обладнання.
13:18
Ціна на земельні паї за останні чотири роки впала на 25%
Середня вартість аграрної землі за останні чотири роки впала на 25%, і при цьому все ще перевищує нормативну оцінку (вартість землі, яку встановлює держава).
13:04
Справу по Рожковій перенесли з Баришівського суду в Київ
Справу по першому заступнику голови Нацбанку Катерині Рожковій перенесли з Баришівського районного суду до Київського апеляційного суду.
12:47
У центрі Києва мітингували кур'єри Glovo: вимагали поліпшення умов праці
22 липня під офісом компанії Glovo у Києві на вулиці Старонаводницькій, 6-Б відбулась акція протесту, організована кур'єрами сервісу доставки Glovo, які вимагали поліпшення умов праці.
12:28
"Укроборонпром" оголосив тендер на міжнародний фінансовий аудит за 32,5 мільйона
"Укроборонпром" оголосив тендер на надання послуг незалежного аудиту держконцерну і його підприємств із залученням міжнародних експертів за 32,5 мільйона гривень.
12:02
Пайова земля: найбільше продають у Дніпропетровській області, найменше – на Західній Україні
Попри законодавчу заборону, в Україні жваво торгують сільськогосподарською землею, і найбільше таких пропозицій - у Дніпропетровській області — 7 252 гектарів.
11:29
"Нафтогаз" сплатив до держбюджету ще 8,2 мільярда дивідендів
НАК "Нафтогаз України" 22 липня додатково сплатила до державного бюджету близько 8,2 мільярда гривень дивідендів за 2018 рік.
11:06
Курс валют: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
23 липня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 25,59 -  25,62 гривні за долар (22 липня - 25,69 - 25,73 гривні за долар).
10:52
Суд дозволив стягнути 1,3 мільярда доларів з РФ за активи "Ощадбанку" в Криму
Київський апеляційний суд задовольнив заяву "Ощадбанку" і дав дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу про стягнення 1,1 мільярда доларів з РФ в якості компенсації за експропріацію активів банку в Криму
10:30
Стало відомо, хто керуватиме ДФС замість Власова
Кабінет міністрів призначив тимчасово виконуючим обов'язки голови Державної фіскальної служби Дениса Гутенка
10:10
НАБУ звинувачує Луценка в необгрунтованій зміні підслідності справи "Ощадбанку"
Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура виступають проти зміни підслідності справи про заволодіння 20 мільйонами доларів державного "Ощадбанку", яке генеральний прокурор Юрій Луценко передав Національній поліції
09:50
Вакарчук пропонує створити в Раді IT-комітет
Політична партія "Голос" пропонує стровити в Верховній Рада IT-комітет
09:20
"Нафтогаз" знизить ціну газу для промисловості на 7,5%
НАК "Нафтогаз України" в серпні 2019 року знизить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 7,5% в порівнянні з діючою в липні - з 6020,4 гривень до 5568 гривень за 1 тисячу кубічних метрів
09:00
Курс валют: гривня продовжує зміцнюватися
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні на 17 копійок, встановивши його на 23 липня на рівні 25,64 гривні за долар