Україна та Молдова підписали домовленості про спільний контроль на пунктах пропуску на кордоні

Четвер, 21 грудня 2023, 19:23 -
 
Урядовий портал

Україна та Молдова домовились про спільний контроль на пунктах пропуску на кордоні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Під час онлайн-зустрічі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Прем’єр-міністра Молдови Доріна Речана було підписано низку протоколів, які спростять і зменшать час перетину українсько-молдовського кордону для громадян і вантажів.

"Сьогоднішні домовленості не лише активізують торговельно-економічну співпрацю між Україною та Молдовою, а й підвищать ефективність і дієвість пропускних спроможностей кордону із застосуванням найкращих європейських практик. Останнє є особливо важливим у контексті нашого спільного руху до Європейського Союзу", — наголосив Шмигаль.

Реклама:

Також очільники урядів обговорили подальший розвиток логістики. Глава Кабміну підкреслив, що Україна зацікавлена поширювати практику спільного контролю на всі пункти пропуску із сусідніми європейськими країнами.

У пресслужбі уряду України "Європейській правді" уточнили, що сторони підписали сім протоколів.

Нагадуємо:

Реклама:

Мінвідновлення розпочало перемовини із Молдовою та Румунією щодо створення "зеленого коридору" між пунктами пропуску "Рені (Україна) – Джурджулешти (Молдова) – Галац (Румунія)" для пришвидшення експорту української агропродукції.

Реклама: