Intesa Sanpaolo докапіталізувала один з українських банків на понад мільярд

Понеділок, 1 квітня 2024, 16:44 -

Італійська міжнародна банківська група Intesa Sanpaolo на вимогу Національного банку докапіталізувала "Правекс Банк" на 1,1 мільярда гривень.

Про це повідомляє пресслужба банку.

"Правекс Банк повідомляє про стратегічне рішення (№2/2024 від 28.03.2024) його акціонера, Групи Intesa Sanpaolo, провідної міжнародної фінансової групи в Єврозоні, про збільшення розміру капіталу за рахунок додаткових внесків акціонера на суму 1,1 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

Збільшення капіталу є додатковою підтримкою для забезпечення фінансової стійкості та підвищення рівня капіталу фінустанови.

Реклама:

У "Правекс банку" зазначають, що стратегічне рішення акціонера матиме суттєвий позитивний вплив на нормативи капіталу, підтримуючи ліквідність, фінансову стабільність та надійність установи для усіх зацікавлених сторін. А також посилить здатність протистояти ризикам, на які наражається "Правекс Банк" та його клієнти в умовах великої війни.

Правекс Банк є одним з п'яти банків України, яким НБУ встановив підвищені необхідні рівні капіталу за підсумками оцінки стійкості у 2023 році.

Нагадуємо:

Реклама:

У грудні повідомлялось, що Національний банк України провів оцінку стійкості для 20 найбільших банків, які сукупно мають понад 90% чистих активів сектора країни.

У вересні торік керівник РФ Владімір Путін підписав указ, який дає дозвіл найбільшому італійському банку Intesa Sanpaolo продавати або розпоряджатися своїми активами в Росії.

Реклама: