Франція допомагатиме Держаудитслужбі з переходом на євростандарти фінансового контролю

П'ятниця, 8 березня 2024, 12:47 -
 
Держаудитслужба

Держаудитслужба та французька агенція "Expertise France" підписали меморандум про співробітництво у розробці нормативно-правових документів фінансового контролю згідно зі стандартами ЄС.

Про це повідомляє пресслужба ДАСУ.

Зазначається, що підписаний документ передбачає розширення співпраці з французькими колегами як у частині боротьби з шахрайством та іншими фінансовими порушеннями, що можуть впливати на фінансові інтереси ЄС, так і щодо зміцнення потенціалу ДАСУ в проведенні державного фінансового контролю, зокрема у період дії воєнного стану, а також під час відновлення зруйнованих війною регіонів.

"Партнерство Держаудитслужби з французькою агенцією "Expertise France" дозволить залучати фахівців для розробки законодавчих та нормативно-правових рішень, які Україна зобов’язалася ухвалити згідно своїх зобов’язань, взятих у рамках Угоди з ЄС. Ми вдячні нашим французьким колегам за готовність співпрацювати та надавати необхідні консультації, а також за технічну допомогу", – зазначила очільниця Держаудитслужби Алла Басалаєва.

Реклама:

Також Меморандумом передбачається надання підтримки у модернізації матеріально-технічної бази Держаудитслужби.

Французьке агенція міжнародного технічного співробітництва "Expertise France" входить до групи Французького агентства розвитку та підпорядковується Міністерству Європи та закордонних справ і Міністерству економіки, фінансів, промислового суверенітету та диджиталізації Франції.

Економічна правда

Реклама:
Реклама: