Заставу за нардепа-втікача Дубневича в 56 мільйонів передали ЗСУ

Вівторок, 21 листопада 2023, 18:26 -
 
ФОТО: FACEBOOK.COM/DUBNEVYCH

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про стягнення 56 млн грн застави, яку внесли за обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн нардепа Ярослава Дубневича, на підтримку ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба САП.

"Суд постановив перерахувати вказані кошти на спеціальний рахунок НБУ для збору коштів на підтримку Збройних Сил України", - йдеться у заяві САП.

У САП нагадали, що 2 листопада колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання про оголошення Дубнквича в міжнародний розшук.

Реклама:

Нардеп також є підозрюваним і в іншому кримінальному провадженні. 10 жовтня за прокурор повідомив йому про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку. 

17 жовтня детективи НАБУ оголосили його в розшук.

Читайте також: Поїзд зрушив. Як Дубневич став першим доторканним депутатом нової Ради 

Реклама:

Нагадаємо:

У лютому 2022 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура за матеріалами досудвого розслідування НАБУ скерувала до суду обвинувальний акт про обвинувачення 9 осіб, серед яких - нардеп Ярослав Дубневич.

Нардепа та 8 інших обвинувачених підозрюють у незаконному заволодінні понад 93 млн гривень коштів ПАТ "Укрзалізниці".

11 жовтня 2023 року НАБУ і САП повідомили Дубневичу про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку. 

Оскільки народний депутат переховується від органу слідства, 17 жовтня детективи НАБУ оголосили його в розшук. А 27 жовтня ВАКС постановив примусово доставити на судове засідання народного депутата Ярослава Дубневича.

Згодом ВАКС оголосив Дубневича, якого обвинувачують у незаконному заволодінні 93 млн грн "Укрзалізниці", у міжнародний розшук.

Економічна правда

Реклама: