Рада прийняла в цілому законопроєкт про розподіл коштів ДФРР голосуванням в "Дії"

Четвер, 29 червня 2023, 16:54 -

Верховна Рада на засіданні в четвер, 29 червня, ухвалила в цілому законопроєкт №9165 щодо розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку через голосування на порталі "Дія" та спрямування 2 мільярдів гривень фонду на потреби ЗСУ.

Про це повідомила голова бюджетного комітету Ради Роксолана Підласа на своїй сторінці у Facebook.

Законопроєкт про внесення змін до закону "Про державний бюджет України на 2023 рік" щодо використання коштів ДФРР підтримали 238 народних депутатів.

"Передали 2 млрд грн на закупівлю та модернізацію військової техніки, а також доручили уряду передбачити в бюджеті на 2024 рік можливість українцям обирати інфраструктурні проєкти в "Дії", - написала нардеп.

Реклама:

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєкт розроблено для визначення особливостей використання у 2023 році коштів Держфонду регіонального розвитку з огляду на виклики воєнного часу та застосування під час відбору інвестиційних програм і проєктів процедури голосування за допомогою "Дії". 

Як пояснювала раніше Підласа, згідно з проєктом закону, в кожній області пропонується коштом держави частково профінансувати проект, який отримає найбільшу кількість голосів громадян в "Дії".

"Для того, щоб уникнути складного вибору між "стильними молодіжними" проектами(умовний скейт-парк) та нудними господарськи проектами (наприклад, труби для водопостачання) в цьому році пропонується обмежитись лише проектами розвитку з наступних категорій: критична інфраструктура ЖКГ, лікарні, ЦНАПи, укриття тощо", - зазначала вона.

Реклама:

Нагадуємо:

Бюджетний комітет Верховної Ради на засіданні в четвер, 22 червня, рекомендував спрямувати 2 мільярди гривень з Фонду регіонального розвитку на ЗСУ.

Економічна правда

Реклама: