В Україні хочуть робити міцніший асфальт на зупинках транспорту

П'ятниця, 19 квітня 2019, 18:40
 

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вивчить доцільність облаштування на зупинках громадського транспорту більш міцного покриття.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передає прес-служба Мінрегіону.

За словами чиновника, це буде сприяти підвищенню стійкості асфальтобетонного покриття до руйнування і мінімізує утворення внаслідок цього хвилеподібних напливів та вибоїн.

"За підрахунками експертів, такі укріплення ділянки дороги можуть прослужити до 30% довше, ніж звичайні", - сказав Парцхаладзе.

Реклама:

Заступник міністра уточнив, що більш міцне покриття на ділянках дороги біля зупинок може облаштовуватися, наприклад, з цементобетону або асфальтобетону з армуванням спеціальними гратами (геосинтетичними, металевими, композитними).

Крім того, за словами Парцхаладзе, проектування такого покриття зможе істотно вплинути на підвищення безпеки людей на зупинках шляхом зменшення гальмівного шляху громадського транспорту до 20%.

 

Чиновник додав, що практика проектування такого покриття на зупинках сьогодні поширена в країнах Європи, зокрема, Бельгії та Нідерландах.

Крім цього, за кордоном таке покриття також влаштовується на проїжджій частині дороги перед перехрестями і іншими пішохідними переходами з підвищеною загрозою безпеки.

Нагадаємо:

Уже з 1 липня поточного року у великих містах України можуть з’явитися автоматизовані парковки.

Також із липня на нових парковках обов’язково проектуватимуть мінімум 5%машиномісць з електрозарядками.

Раніше у нових державно-будівельних нормах із містобудування була введена норма щодо розробки комплексних схем транспорту на 30-40 років.

Також в Україні можуть з'явитися парковки на дахах ТРЦ та інших громадських будівель.

Окрім того, в Україні покращать умови користування громадським транспортом.

Планується ввести також шумову розмітку трас, яка може врятувати життя.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: