Уникнення націоналізації майна "Росатома": справу про спробу переоформлення передали до суду

Понеділок, 2 жовтня 2023, 13:54
 
Київська міська прокуратура

Справу двох осіб, які намагались переоформити приміщення підсанкційної корпорації "Росатом" на Подолі для уникнення її націоналізації, передали до суду.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Подільська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно двох мешканців Києва, які намагались змінити право власності нежитлового приміщення у Подільському районі міста Києва площею понад 1000 кв. м.

Згідно з матеріалами слідства, російська держкорпорація "Росатом" через підконтрольну компанію володіє нежитловим приміщенням у Подільському районі міста Києва площею понад 1000 кв. м. та вартістю понад 100 млн гривень.

Реклама:

Рішенням РНБО до "Росатому" запроваджено санкції, у тому числі, у вигляді блокування активів. Крім того, у межах слідства на вказане приміщення судом накладено арешт та його передано в управління АРМА.

Вказане приміщення підлягало подальшій націоналізації. Для унеможливлення націоналізації група осіб на замовлення російської держкомпанії з використанням підроблених документів намагалася змінити право власності даного приміщення на підконтрольне підприємство з ознаками фіктивності.

У березні 2023 року в приміщенні приватного нотаріуса правоохоронці затримали двох осіб при спробі здійснити правочин щодо вказаного приміщення.

Реклама:

Досудове розслідування відносно інших учасників злочину продовжується.

Нагадуємо:

Раніше повідомлялось, що у Києві затримали та повідомили про підозру двом особам, які намагались змінити право власності нежитлового приміщення "Росатома" для уникнення націоналізації.

Реклама: