У Києві викрили спробу переоформити приміщення "Росатома" для уникнення націоналізації

Середа, 5 квітня 2023, 15:53 -
 
фото: київська міська прокуратура

У Києві затримали та повідомили про підозру двом особам, які намагались змінити право власності нежитлового приміщення "Росатома" для уникнення націоналізації.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що російська держкорпорація "Росатом" через підконтрольну компанію володіє нежитловим приміщенням у Подільському районі міста Києва площею понад 1000 кв. м. та вартістю понад 100 млн гривень.

"У межах слідства на вказане приміщення судом накладено арешт та його передано в управління АРМА. Крім того, рішенням РНБО до корпорації "Росатом" запроваджено санкції, у тому числі, у вигляді блокування активів.

Реклама:

Таким чином, вказане приміщення підлягало подальшій націоналізації відповідно до ЗУ "Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі додали, що з метою унеможливлення націоналізації майна "Росатома" група осіб на замовлення підсанкційної компанії з використанням підроблених документів намагалась змінити право власності даного приміщення на підконтрольне підприємство з ознаками фіктивності.

"Двох осіб, причетних до протиправної схеми, затримали в приміщенні приватного нотаріуса під час спроби здійснити правочин. На цей час затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Реклама:

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші учасники злочину", - заявили в прокуратурі.

Економічна правда

Реклама: