Справа Рожкової: проти баришівського судді відкрили дисциплінарне провадження

П'ятниця, 17 січня 2020, 15:59
 

Палата Вищої Ради правосуддя ухвалила рішення про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Баришівського суду Костянтина Коваленка, який ухвалював рішення про відсторонення заступника глави НБУ Катерини Рожкової від виконання службових обов'язків.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Дисциплінарну справу стосовно судді Коваленка відкрили за скаргами НБУ, члена Громадської ради доброчесності Романа Куйбіди та за окремою ухвалою Київського апеляційного суду.

Нагадаємо:

Реклама:

Київський апеляційний суд скасував ухвалу Баришівського райсуду про заборону першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій виконувати посадові обов’язки.

Також суд виніс окрему ухвалу проти судді Коваленка К.В., який виносив рішення у справі Рожкової.

Раніше Нацбанк направив скаргу на цього суддю до Вищої ради правосуддя та до НАБУ.

Баришівський районний суд Київської області 11 червня прийняв рішення про заборону Катерині Рожковій брати участь в засіданнях правління Нацбанку і виконувати покладені на неї посадові обов'язки.

Пізніше Рожкова заявила, що повернулася з Лондона, де була на конференції, і вийшла на роботу.

В НБУ заявили, що суд не може звільнити Рожкову.

НБУ оскаржив це рішення.

Національна академія правових наук України, яка на прохання НБУ виступила експертом з даного питання, стверджує, що суд перевищив свої повноваження.

Рожкова заявила, що приводом для подання позову проти неї у Баришівський суд стала публікація на "сумнівному" сайті ОРД.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: