"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд у Лондоні залишив у силі всесвітній арешт активів Коломойського

Четвер, 20 грудня 2018, 18:30

Апеляційний суд Високого суду Лондона відхилив апеляційні скарги ПриватБанку і Ігоря Коломойського на різні аспекти застосування всесвітнього арешту активів екс-власників банку. При цьому наказ про всесвітній арешт їхніх активів на 2,6 мільярда доларів залишається у силі.

Про це FinClub повідомили в ПриватБанку.

"Судове засідання в Апеляційному Суді 18 грудня стосується апеляцій, поданих як банком, так і паном Коломойським в зв'язку з попереднім рішенням судді Фанкорта від 24 липня щодо тлумачення технічних питань того, якою мірою судовий наказ про всесвітній арешт активів дозволяє здійснювати певні транзакції під час звичайних комерційних операцій", - заявили в ПриватБанку.

Це означає, що рішення апеляційної інстанції Високого суду Лондона не стосується апеляційних скарг ПриватБанку на рішення судді Фанкорта від 4 грудня 2018 року, який відхилив позов ПриватБанку до екс-власників через некоректну юрисдикцію і вирішив скасувати всесвітній арешт активів (WFO) - арешт діє до прийняття рішення по апеляції. Ці апеляційні скарги були подані ПриватБанком, але ще не розглядалися судом.

Реклама:

18 грудня Апеляційний суд виніс рішення по іншим скаргам, які сторони процесу подали ще влітку 2018 року (WFO діє з грудня 2017 року).

"Протягом перших місяців дії наказу про арешт активів виявилося, що ПриватБанк і пан Коломойський тлумачать його положення по-різному, отже, банк подав клопотання до суду для отримання роз'яснень. У липневому рішенні суддя встав на сторону банку в одному аспекті і на сторону пана Коломойського в іншому. І банк, і пан Коломойський подали апеляцію, і обидві апеляції були (18-го - ред.) Відхилені", - розповіли у Приватбанку.

І хоча це рішення не стосується історії з грудневим рішенням судді Фанкорта, воно буде впливати на весь процес.

"Єдиний аспект даного рішення, який, імовірно, буде мати істотний вплив у майбутньому, - це підтвердження Апеляційним Судом того факту, що пан Коломойський безпосередньо не здійснює господарську діяльність, отже, не може робити виняток", - сказали в банку.

Щодо того, чи діє зараз WFO, позиція банку однозначна: "Наказ про всесвітній арешт активів залишається в силі".

Нагадаємо, раніше в Приватбанку заявили, що ціна позову в Лондонському суді до колишніх акціонерів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова зросла до близько 3 мільярдів доларів.

В свою чергу, юристи, що представляють інтереси Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, заявили, що всесвітній арешт їхніх активів Високим судом Лондона визнаний виданим помилково і повинен бути знятий.

Приватбанк в грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або знаходяться під їх контролем.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів  екс-власників банку і зазначених шести компаній на суму більше 2,5 млрд доларів.

Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої  активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь в розгляді справи.

Читайте також: Коломойський проти Приватбанку: хто кого перемагає в Лондонському суді

Читайте також: Коломойський проти України: хто кого перемагає в українських судах

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: