Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова

Середа, 20 грудня 2017, 23:22
 

Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать або ними контролюються.

Про це повідомляє прес-служба Приватбанку.

У повідомленні зазначається, що раінше Приватбанк почав судовий розгляд у Високому суді Лондона проти своїх колишніх власників і керівників — Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

"19 грудня 2017 року Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать або знаходяться під їх контролем", — йдеться в повідомленні.

Реклама:

"Наказ про арешт активів був виданий на підставі детальних доказів, наданих суду, з яких випливає, що панове Коломойський і Боголюбов шляхом проведення ряду незаконних операцій вивели з банку майже 2 млрд дол, в результаті чого кошти були переведені компаніям, які їм таємно належали або перебували під їх контролем",  повідомляє прес-служба.

Також наголошується, що за допомогою цього судового розгляду Приватбанк збирається повернути понад 2,5 млрд дол, з урахуванням відсотків.

"Приватбанк впевнений в тому, що англійський суд розгляне позов справедливо і об'єктивно, а також, що він зможе добитися успіху і поверне кошти, які були незаконно з нього виведені", — відзначають в банку.

Раніше повідомлялося, що Приватбанк звернулася до лондонського суду з метою повернути виведені кошти і погасити невиконані зобов'язання банку щодо рефінансування.

Зокрема, видання DT.UA зазначало, що Приватбанк звернувся до Високого суду з проханням на період розгляду справи, до винесення рішення, накласти арешт на майно, яке належить колишнім власникам банку, в розмірі 3 млрд доларів.

Відповідний перелік активів було надано суддям в рамках слухань про прийняття рішень щодо забезпечувальних заходів.

Сторону державного Приватбанку в суді представляє юридична фірма Hogan Lovells. Вона відома в Україні за двома великими процесами, що висвітлювалися в ЗМІ: Пінчук проти Коломойського (щодо акцій "КЗРК") і повернення коштів, виведених Мухтаром Аблязовим під час його керівництва казахстанським БТА Банком. В обох випадках позивачі залишилися задоволеними.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Приватбанк перейшов у державну власність.

Наразі проходять близько чотирьох сотень українських судів, що стосуються націоналізації банку.

Власники євробондів Приватбанку зажадали дострокового погашення паперів на 335 млн доларів, брати Суркіси довели в суді, що ні вони, ні їхні численні родичі не є пов'язаними з Приватбанком особами.

Крім того Геннадій Боголюбов вимагав в уряду України компенсувати йому втрату частки в "Приваті", а Ігор Коломойський у суді оскаржив визнання банку неплатоспроможним і саму націоналізацію.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: