Rheinmetall виготовить ще 150 тисяч снарядів для України

Середа, 11 жовтня 2023, 09:00 -

Німецький збройовий концерн Rheinmetall у вівторок оголосив про чергове замовлення від Бундесверу на постачання понад 150 тисяч артилерійських боєприпасів, причому вони призначені для України.

Про це компанія оголосила на своєму сайті, повідомляє "Європейська правда".

Замовлення є третім у межах рамкової угоди на постачання 155-мм артилерійських боєприпасів, яку Rheinmetall уклав у липні. Угода, яка діятиме до 2029 року, передбачає постачання на потенційну суму в близько 1,2 мільярди євро.

Відповідно до чинного замовлення, Rheinmetall має поставити понад 100 тисяч 155-мм снарядів, а також додаткові осколково-фугасні снаряди DM 121.

Реклама:

"Хоча замовником є уряд Німеччини, всі боєприпаси призначені для України", – уточнює концерн, і додає, що перші "десятки тисяч" снарядів буде виготовлена до кінця цього року, а решта – уже у 2024-му.

Вартість замовлення не розкривається, але у Rheinmetall кажуть, що йдеться про "суму в сотні мільйонів євро в середньому діапазоні".

Минулого тижня німецький збройовий концерн отримав велике замовлення на постачання артилерійських боєприпасів після другого тендеру в межах рамкового контракту з урядом Німеччини.

Реклама:

Перед цим стало відомо, що Rheinmetall отримав дозвіл на створення спільного підприємства з концерном "Українська оборонна промисловість" (колишній "Укроборонпром"). Німецька компанія очікує підписання контрактів на створення ще двох спільних підприємств – із виробництва боєприпасів та засобів протиповітряної оборони.

Європейська правда

Реклама: