Китай будує нові ядерні підводні човни з використанням російських технологій -  ЗМІ

Понеділок, 9 жовтня 2023, 12:05 -

Китай розпочинає виробництво нового покоління ядерних підводних човнів з використанням російських технологій, які можуть створити проблеми з їхнім відстеженням для США та їхніх союзників.

Про це повідомляє Reuters.

Аналітики та регіональні аташе з питань оборони стверджують, що з’являється все більше доказів того, що Китай на шляху до того, щоб підводний човен з балістичними ракетами Type 096 був готовий до кінця десятиліття, а прориву в його безшумності частково сприяли російським технологіям.

Дослідження, обговорені на травневій конференції у Військово-морському коледжі США та опубліковані в серпні Китайським інститутом морських досліджень цього коледжу, передбачають, що за новими суднами буде набагато важче стежити. На думку семи аналітиків і трьох військових аташе, що базуються в Азії, цей висновок є достовірним.

Реклама:

Стримані зусилля з відстеження китайських підводних човнів, оснащених ядерними двигунами та балістичними ракетами, є одним із основних факторів розгортання та планування на випадок непередбачених ситуацій ВМС США та інших збройних сил Індійсько-Тихоокеанського регіону. Очікується, що ця ініціатива посилиться, коли човни Type 096 надійдуть на озброєння.

Човни Type 094, які несуть найдосконалішу китайську ракету JL-3 для підводних човнів, вважаються відносно шумними, що є головним недоліком для військових підводних човнів.

Видання зазначає, що підводний човен 096 буде порівнюватися з найсучаснішими російськими підводними човнами за рівнем непомітності, датчиків і озброєння. 

Реклама:

Ні російське, ні китайське міністерства оборони не відповіли на запит Reuters про коментарі.

Ймовірно, судно буде значно більшим, ніж Type 094, що дозволить містити внутрішній "пліт", встановлений на складних гумових опорах для поглинання шуму двигуна та інших звуків.

Економічна правда

Реклама: