УЗ оголосила тендер на 44 пасажирські вагони: нові плацкарти закуплять вперше з 2008 року

Четвер, 21 вересня 2023, 17:39 -
 
getty images

"Укрзалізниця" оголосила новий тендер на закупівлю 44 пасажирських вагонів за кошти держбюджету - нові плацкартні вагони будуть закуплені вперше з 2008 року.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

"Ця кількість дасть змогу сформувати до 3 поїздів класу "Нічний експрес" повністю з нових вагонів: по 6-7 вагонів купейних (20 загалом), по 3 СВ (9 загалом) та в кожний склад потягу - по вагону, призначеному для перевезення пасажирів з інвалідністю (3 загалом).

Також передбачена закупівля і 9 плацкартних вагонів (по 3 на потяг). Зазвичай "Нічні експреси" формувались лише з вагонів купе та СВ, але в оновленому форматі будуть додані й плацкартні вагони, щоб розширити можливості перевезення в найбільш соціально значущому сегменті", - пояснили в компанії.

Реклама:

При цьому вагони будуть обладнані вакуумними туалетами, сповивальними столиками, розетками та USB-портами для швидкого заряджання гаджетів, електронними табло, кавоварками, а вагони для перевезення пасажирів з інвалідністю матимуть підіймальні платформи для комфортної посадки пасажирів на кріслі колісному.

Крім того, двері пасажирських купе у купейних вагонах та вагонах СВ будуть обладнані системою сигналізації та кнопкою блокування дверей для більшої безпеки пасажирів, передбачено також систему відеоспостереження.

"Минулого тижня уряд ухвалив зміни до Порядку використання бюджетних коштів за програмою оновлення пасажирського рухомого складу.

Реклама:

Ці зміни відображено в умовах тендеру, щоб залучити на нього виробників і забезпечити всі умови для результативної закупівлі - на відміну від минулого тендеру, який проводився згідно з попереднім Порядком. Загальна орієнтовна сума закупівлі становить 1 млрд 951 млн грн, а отримати нові вагони в рамках угоди Укрзалізниця планує до кінця 2025 року", - додали в УЗ.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що найближчим часом "Укрзалізниця" проведе тендер на закупівлю 44 нових пасажирських вагонів за 1,9 млрд грн, а у 2024 році компанія планує придбати ще 100 вагонів за кошти держбюджету.

Економічна правда

Реклама: