Розшукуваний ексглава Фонду держмайна Сенниченко зареєстрував фірму в Іспанії – УП

Четвер, 22 червня 2023, 12:41 -

Колишній голова фонду державного майна Дмитро Сенниченко, втікач та фігурант справи НАБУ щодо заволодіння 500 млн грн держкоштів, зареєстрував фірму в Валенсії (Іспанія). 

Про це йдеться в розслідуванні Михайла Ткача "Батальйон Іспанія". УП навідалась в гості до одеського воєнкома та інших українських мільйонерів".

Відповідно до даних іспанського реєстру у грудні 2022 року чоловік на ім’я Дмитро Сенниченко став єдиним керівником новоствореної іспанської компанії NEWFORM LAB.

 

Компанія зареєстрована за адресою в житловому комплексі на околиці Валенсії.

Реклама:

Знімальній групі УП не вдалося зафіксувати Сенниченка за адресою реєстрації компанії, але на дзвінок там відповіли українською мовою та запевнили, що Сенниченка там нема і не було. 

 

Апартаменти, в яких зареєстрована компанія, не належать ані Сенниченку, ані його дружині, а, згідно з випискою, з 2006 року перебувають у власності громадянки Іспанії.

Нагадуємо:

Реклама:

У березні 2023 року НАБУ оголосило про викриття злочинної організації на чолі з колишнім головою Фонду держмайна Сенниченком, яка впродовж 2019-2021 років заволоділа понад 500 млн грн коштів державних підприємств.

У НАБУ вважають, що ексголова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко декілька разів відмовився від багатомільйонних хабарів, щоб створити собі імідж борця з корупцією. Насправді ж таким чином він усував конкурентів.

Директор НАБУ Семен Кривонос в інтерв'ю Укрінформу 21 червня сказав, що Сенниченка збираються оголошувати і міжнародний розшук й, можливо, колись екстрадують до України.

Реклама: