Одночасно здійснюється експорт та імпорт електроенергії – "Укренерго"

П'ятниця, 2 червня 2023, 12:10

Наразі в енергосистемі здійснюється одночасно експорт та імпорт електроенергії - переважно у ранкові та денні години здійснюється експорт електроенергії у Польщу. Імпорт триває у денні та вечірні години зі Словаччини та Молдови.

Про це заявили в "Укренерго".

При цьому у вечірній пік споживання обсяг імпорту незначний.

Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, заявили в держкомпанії.

Реклама:

"Але у вечірні години, коли споживання в енергосистемі найбільше, просимо зменшити або перенести на інший час використання потужних електроприладів. Адже через активні ремонтні кампанії на теплових електростанціях, а також на деяких енергоблоках АЕС в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків. Для покриття вечірнього піку споживання максимально залучаються доступні потужності гідро та теплоелектростанцій", - йдеться у повідомленні.

При цьому РФ не припиняє обстріли прифронтових територій, внаслідок чого постійно пошкоджуються мережі обленерго. Зокрема, пошкоджені лінії обленерго на Харківщині, а також на Донеччині, де знеструмлено шахту. Живлення споживачів відновлюється за умови безпекової ситуації.

Нові пошкодження у магістральних мережах відсутні, додали в "Укренерго".

Реклама:

Зазначає, що триває активна ремонтна кампанія на всіх енергооб’єктах, пошкоджених під час масованих ракетних та дронових атак, які РФ завдавала у минулий осінньо-зимовий період.

Економічна правда

Реклама: