FATF розширила обмеження щодо участі Росії в роботі організації

Понеділок, 24 жовтня 2022, 18:01 -

Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей FATF ввела нові обмеження проти Росії, а саме обмежила її можливості брати участь у роботі організації та заборонила участь у регіональних групах як члена FATF.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Зазначається, що FATF за підсумками свого пленарного засідання 20-21 жовтня прийняла відповідну Заяву, щодо членства росії. 

Після заяв, опублікованих у березні, квітні та червні 2022 р., FATF повторно закликала держави бути пильними щодо можливих ризиків від обходу заходів, застосованих до Росії з метою захисту міжнародної фінансової системи.

Реклама:

Крім цього, попри міжнародні санкції, Росія продовжує співпрацювати з країнами, включеними до "чорного списку FATF", зокрема Іраном та Північною Кореєю, а також із терористичними організаціями.

Мінфін спільно з Держфінмоніторингом продовжує вживати заходи з метою подальшої ізоляції Росії у сфері фінансового моніторингу. А також закликає інші держави надати допомогу в цьому процесі і підтримати остаточне виключення росії з FATF і включення її до чорного списку.

Нагадуємо:

Реклама:

Національний банк звернувся до Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) із закликом виключити РФ з числа країн-членів та внести до чорного списку Групи.

Реклама: