Фонд гарантування почав виплати вкладникам визнаного банкрутом "Банку Січ"

Вівторок, 6 вересня 2022, 11:18 -

Фонд гарантування вкладів фізосіб з 6 вересня починає виплати коштів вкладникам визнаного неплатоспроможним АТ "Банк Січ".

Про це повідомляє пресслужба Фонду.

"З 6 вересня 2022 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочинає виплати коштів вкладникам АТ "Банк Січ" за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до 9 серпня 2022 року включно, та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки)", - йдеться в повідомленні.

Кошти вкладникам банку за цими договорами відшкодовуються в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня 9 серпня 2022 року. Вклади в іноземній валюті відшкодовуються у гривні за курсом НБУ, встановленим на кінець дня 9 серпня 2022 року.

Реклама:

Виплати коштів вкладникам здійснюються через банки-агенти Фонду, що підключені до Автоматизованої системи виплат Фонду.

Отримати відшкодування вкладники можуть безпосередньо у відділенні одного із банків-агентів Фонду або дистанційно, без фізичного відвідування відділення банку", - пояснили у ФГВФО.

Дистанційні виплати здійснюють 4 банки-агенти: АТ КБ "ПРИВАТБАНК", АБ "УКРГАЗБАНК", Акціонерний банк "Південний" та АТ "ПУМБ".

Реклама:

Нагадуємо:

Правління Нацбанку 9 серпня віднесло "Банк Січ" до категорії неплатоспроможних – банк не виконав вчасно свої зобов’язання перед регулятором за кредитами рефінансу через брак коштів.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав виведення "Банку Січ" з ринку та ввів у нього тимчасову адміністрацію.

Київ планує створити Муніципальний банк міста та подати заявку на виведення з ринку збанкрутілого "Банку Січ".

Читайте більше про те, чому "Січ" йде з банківського ринку, у статті: Мінус один. Чому ліквідують банк "Січ" і чи будуть наступні

Економічна правда

Реклама: