Польський власник через війну відмовився від продажу "Ідея банку"

П'ятниця, 26 серпня 2022, 18:50 -

Польський власник "Ідея банку" Getin Holding відмовився від продажу львівського АТ "Ідея Банк" через війну.

Про це пише liga.net з посиланням на звітність компанії.

"У зв'язку з поточною геополітичною ситуацією в Україні ... план продажу банку було скасовано, а активи й зобов'язання українських компаній більше не вважаються такими, що призначені для продажу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом осанніх 6 місяців група Getin списала 230,6 млн злотих (1,9 млрд грн) через знецінення українських активів.

Реклама:

Крім банку, до них належить київська фінкомпанія ТОВ "Нью Фінанс Сервіс".

В Україні наразі працюють 67 відділень "Ідея банку".

Нагадуємо:

Польський власник "Ідея банку" Getin Holding 28 лютого заявив на Варшавській біржі про зрив угоди щодо продажу українського "Ідея банку" ПУМБ Ріната Ахметова.

Реклама:

Антимонопольний комітет надав дозвіл "Першому українському міжнародному банку" Ріната Ахметова на придбання українського "Ідея банку" в польського Getin Holding S.A. 

10 листопада 2021 року ПУМБ домовився про придбання "Ідея банку" в польського Getin Holding.

Угоду планували завершили до кінця першого кварталу 2022 року, передбачалося, що процес інтеграції банків триватиме три-пʼять років.

Getin Holding уже вдруге не змогла продати "Ідея банк".

У грудні 2019 року холдинг домовився з Dragon Capital про продаж банку за 1,37 млрд грн (близько 58 млн дол за курсом на той момент), але угода зірвалася через пандемію коронавірусу.

"Ідея банк" (раніше – "Плюс банк") заснований у 1989 році. За дев'ять місяців 2021 року його чистий прибуток становив 418,97 млн грн, що у 5,4 разу більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Читайте також: Бум чи збіг: чому розпродаються українські банки

Економічна правда

Реклама: