Новини 1 серпня: перше судно з зерном вийшло з Одеси, вугільне ембарго вступило в силу

Понеділок, 1 серпня 2022, 22:00

Про зерно. Cудно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тис тонн української кукурудзи вийшло з Одеського порту. Це – перше судно, яке вийшло з українського чорноморського порту за час повномасштабної війни.

Про деблокаду. Міністерство інфраструктури України розглядає можливість підключити до експорту зерна через "зерновий коридор" морський торговельний порт Миколаєва, але все залежить від ситуації з безпекою в регіоні.

Про санкції. В ЄС 1 серпня набуває чинності ембарго на імпорт вугілля з Росії - такий захід включили в п'ятий пакет санкцій, ухвалений 7 квітня 2022 року.

Про Вадатурського. Офіс генпрокурора не виключає, що загибель українського бізнесмена Олексія Вадатурського у Миколаєві від російського снаряду могла бути цілеспрямованим вбивством – такою є одна з версій слідства

Реклама:

Про гроші. У понеділок на рахунок Національного банку надійшла перша половина мільярдного траншу від Європейського союзу, у вівторок очікується друга. Це – перша частина великого пакету допомоги у 9 млрд євро.

Ексклюзиви ЕП

Її вихід з ринку РФ може "покласти" всю банківську систему. Як OpenWay допомагає країні-агресору

Реклама:

Найбільші банки Росії користуються платформою міжнародної компанії, яка не тільки не помічає війни, але і всіляко допомагає російським фінустановам триматися на плаву.

Український астронавт на МКС – це реально. Що дасть Україні вступ до Європейського космічного агентства

Що може отримати країна від вступу в ЄКА, чи потрібна Україна цій організації та скільки часу може на це піти.

Реклама: