Україна готова до подальших кроків для деблокування кордону – Шмигаль

П'ятниця, 8 березня 2024, 16:18 -
 
фото: Денис Шмигаль

Україна готова для подальших кроків, які забезпечать деблокування кордону, відновлення експорту й транзиту української продукції.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на спільному брифінгу з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом, передає Інтерфакс-Україна. 

"Окрему увагу ми приділили питанням торгівлі та аграрної сфери. Україна готова для подальших кроків, скоординованих із сусідніми країнами – членами ЄС та Єврокомісією, які забезпечать деблокування кордону, відновлення експорту і транзиту української продукції", – сказав Шмигаль.

У цьому контексті прем'єр відзначив прогрес Координаційної платформи з питань експорту української агропродукції щодо вироблення спільних рішень.

Реклама:

Також він високо оцінив ініціативи Єврокомісії щодо продовження автономних заходів з лібералізації торгівлі й висловив сподівання на позитивне голосування Європарламенту з цього питання без жодних поправок.

Читайте також: У Польщі – рекордний експорт у Білорусь. Частина з нього йде в Росію. Що відбувається?

На кордоні з Україною – висипають зерно, а з Білоруссю – вільний трафік. Як Польща купує російську агропродукцію

Реклама:

Нагадаємо: 

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що через блокаду кордону польськими фермерами Польща зазнає більших збитків, ніж Україна.

Реклама: