Негода залишила без світла 66 населених пунктів – "Укренерго"

П'ятниця, 1 грудня 2023, 10:40 -
 
getty images

Станом на ранок 1 грудня без світла внаслідок негоди залишаються  66 населених пунктів, з них 14 понад добу, дефіциту в електросистемі немає.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго". 

Зазначається, що  найскладніша ситуація зберігається в Одеській області, де 14 населених пунктів залишаються без електропостачання понад добу. Також внаслідок негоди додались відключення у Закарпатській області.

Загалом через негоду на ранок знеструмлено 66 населених пунктів в Закарпатській, Київській, Одеській, Сумській, Чернігівській областях.

Реклама:

Крім того, через бойові дії та з інших причин без світла залишається 426 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. 

В "Укренерго" повідомляють, що виробленої українськими електростанціями, поки що достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів. 

"Диспетчерський центр "Укренерго" поки що не прогнозує протягом доби дефіциту в енергосистемі.  Але ситуацію ускладнює те, що через щільну хмарність сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей", – йдеться в повідомленні. 

Реклама:

У компанії просять ощадливіше ставитись до споживання електроенергії.

Додається, що  експорт електроенергії сьогодні відсутній. Натомість імпорт 1 грудня незначний і здійснюється переважно в денні години зі Словаччини, Румунії, Молдови. Загальний обсяг 177 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 34 МВт.

Економічна правда.

Реклама: