В Україні відкрили центр обслуговування машин для розмінування GCS

Четвер, 9 листопада 2023, 20:35 -

В Україні відкрили центр обслуговування безпілотних швейцарських машин для розмінування компанії Global Clearance Solutions.

Про це йдеться в повідомленні компанії,  передає Інтерфакс-Україна.

Сервісний центр працюватиме у Києві. У ньому консультуватимуть українських фахівців та допомагатимуть їм з обслуговуванням та ремонтом машин для розмінування GCS-200 та GCS-100, які використовуються Державною службою з надзвичайних ситуацій та агрохолдингом "Нібулон".

"Наша майстерня здатна розмістити кілька машин GCS-200, які ідеально підходять для усунення вибухонебезпечних предметів на сільськогосподарських угіддях та забезпечення ремонту таких об'єктів інфраструктури як електроопори та відновлення життєво важливого енергопостачання для цивільного населення. Тут також є місце для меншої машини GCS-100", – заявив очільник відділу сервісного та технічного обслуговування Фабіан Клаузер.

Реклама:

Раніше ремонт машин для розмінування провадився фахівцями компанії за допомогою мобільної майстерні. За день одна керована дистанційно GCS-200 може очистити від вибухонебезпечних предметів площу розміром із футбольне поле.

"Нібулон" отримав першу таку платформу на початку жовтня 2023 року. Всього для підприємства замовлено чотири такі машини коштом Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та Німецького державного банку розвитку (KFW DEG). Державна служба з надзвичайних ситуацій отримала дві машини від Канади.

Керівництво GCS заявило про наміри протягом року поставити в Україну близько 20 машин для розмінування.

Реклама:

Читайте також: Україна не тільки розмінує землі, а й заробить на цьому. Як працюватиме новий ринок? 

Економічна правда

Реклама: