Нафта дешевшає: змішані дані з Китаю компенсують скорочення пропозиції

Вівторок, 7 листопада 2023, 09:17 -
 
reuters

Ціни на нафту знизились 7 листопада, втративши більшу частину прибутку понеділка, оскільки змішані економічні дані з Китаю і побоювання щодо зимового попиту компенсували вплив заяв Саудівської Аравії і Росії, які продовжили скорочення видобутку.

Про це пише Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 47 центів, або на 0,55%, до 84,71 долара за барель до 04:31 за Гринвічем.

Американська нафта марки West Texas Intermediate коштувала 80,45 долара за барель, подешевшавши на 37 центів, або на 0,46%.

Реклама:

Обидва бенчмарки зросли приблизно на 30 центів у понеділок після того, як провідні експортери - Саудівська Аравія і Росія - підтвердили свою прихильність до додаткового добровільного скорочення поставок нафти до кінця року.

У той час як імпорт сирої нафти в Китай продемонстрував стійке зростання як в річному, так і в місячному вимірі в жовтні, загальний обсяг експорту все ще скорочувався швидше, ніж очікувалося.

"Експортні дані Китаю можуть виявитися гіршими, ніж очікувалося, але внутрішній попит, можливо, зростає", - сказав аналітик CMC Markets з Шанхаю Леон Лі.

Реклама:

Він додав, що слабка тенденція в експорті відображає тиск на світову економіку, який виник у четвертому кварталі.

Очікування скорочення переробки нафти китайськими нафтопереробними заводами в листопаді-грудні можуть обмежити попит на нафту і посилити падіння цін.

Деякі аналітики також кажуть, що продовження скорочення видобутку означає, що ринки все ще обережно ставляться до факторів попиту, що може спричинити подальший тиск на ціни.

"Обмеження видобутку в світлі обмеженого впливу війни між Ізраїлем і ХАМАСом на пропозицію нафти свідчить про те, що вони (Саудівська Аравія) все ще стурбовані попитом", - зазначають аналітики ANZ у своїй записці.

Побоювання, що тепліша, ніж очікувалося, зима може обмежити попит на енергію та паливо, також вплинули на ціни.

"Цьогорічна зима в північній півкулі є відносно теплою, що певною мірою зменшило споживання палива", - сказав Лі з CMC Markets.

Що стосується пропозиції, то ринки очікують, як довго Саудівська Аравія і Росія будуть готові стримувати видобуток.

Економічна правда

Реклама: