Три блоки на ТЕС зупинили для аварійного ремонту, один – для планового

Четвер, 19 жовтня 2023, 11:20 -
 
фото: укренерго

Три блоки на теплових електростанціях зупинили для аварійного ремонту, один - для планового. Попри це електроенергії достатньо для забезпечення потреб всіх споживачів.

Про це повідомили в "Укренерго".

"Укренерго" не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Ліміти споживання не запроваджувались. Якщо у вас відсутня електроенергія - причини дивіться в особистому кабінеті споживача або на сайті вашого обленерго", - додали в компанії.

В "Укренерго" також заявили, що 18 жовтня середньодобова температура була на 0,8°C нижче, ніж 17 жовтня (5,4°C проти 6,2°C). Добовий максимум споживання був ввечері, між 19:00 та 20:00.

Реклама:

При цьому показник максимуму середи був на 0,7% вище за добовий максимум споживання вівторка.

19 жовтня імпорт електроенергії здійснюється зі Словаччини та Молдови. Загальний обсяг 522 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 312 МВт.

Водночас експорт здійснюється до Словаччини та Молдови в нічні години (період добового мінімуму споживання) з загальним обсягом 1090 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 200 МВт.

Реклама:

Також в "Укренерго" підкреслили, що через бойові дії та з інших причин без світла залишається 431 населений пункт.

Так, із технічних причин є знеструмлення споживачів в Одеській області, ведуться ремонтні роботи.

У результаті обстрілів є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Економічна правда

Реклама: