Через дроновий удар на Одещині пошкоджені лінії електропередачі – Міненерго

Середа, 6 вересня 2023, 12:17 -

Через нічний обстріл дронами-камікадзе в Одеській області пошкоджено лінії електропередачі, частина споживачів у місті Кілія - без світла. Ремонтні бригади проводять огляд пошкоджених мереж.

Про це повідомили у Міненерго.

При цьому у Миколаївській області з технологічних причин одночасно відключалися дві повітряні лінії електропередачі 150 кВ.

"Відключення призвело до розвантаження двох ВЕС сумарним навантаженням 80 МВт. Менше ніж за годину навантаження ВЕС відновили", - звітують у міністерстві.

Реклама:

У Міненерго підкреслюють, що триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з РФ областей.

Так, на Донеччині через ворожі обстріли вимикалася повітряна лінія електропередачі 35 Кв та підстанція 35 кВ, що призвело до знеструмлення 4 тисяч абонентів у 9 населених пунктах. Частково абонентів заживлено, ремонтні роботи тривають з дозволу військових.

Також залишається знеструмленою частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація, додають у міністерстві.

Реклама:

"Енергетики продовжують готувати енергосистему до опалювального сезону, який може відбуватися в умовах російських атак. Триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної", - йдеться також у повідомленні.

Щодо наслідків підриву дамби Каховської ГЕС - у Херсоні за минулу добу побудували близько кілометра нових мереж та відновили роботу трансформаторної підстанції, щоб повернути світло у 19 приватних будинків.

При цьому у місті залишаються знеструмленими близько 9 тисяч споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли, йдеться у звіті.

Водночас рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС без змін - наразі він становить 16,03 м цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Як звітують в Міненерго, комерційний імпорт електроенергії за минулу добу становив 2 246 МВт*год. Експорт до Словаччини - 400 МВт*год.

Нагадаємо:

Вночі 6 вересня протягом майже трьох годин російські терористи атакували Ізмаїльський район Одещини ударними безпілотниками, унаслідок чого загинула людина, є руйнування.

Економічна правда

Реклама: