Акції "Манчестер Юнайтед" рекордно впали через невизначеність щодо продажу клубу

Середа, 6 вересня 2023, 10:16 -
 
Getty Images

Акції футбольного клубу Англійської Прем'єр-Ліги "Манчестер Юнайтед" рекордно впали у віторок після повідомлень у ЗМІ, що власники - сім'я Глейзерів - не збирається продавати клуб, не отримавши пропозицій, що відповідають запитуваній ними сумі.

Про це пише Bloomberg.

Акції "МЮ" впали на 18% у віторок - це найвищий показник за 11 років її існування як публічної компанії, скоротивши ринкову капіталізацію клубу приблизно на 700 мільйонів доларів: клуб оцінюється в 3,2 млрд дол.

Перед цим газета Mail On Sunday з посиланням на джерело з оточення Глейзерів написала, що вони можуть спробувати знову продати клуб у 2025 році, коли покращені умови допоможуть залучити більше учасників торгів.

Реклама:

Представник "Манчестер Юнайтед" відмовився коментувати те, що він назвав "чутками і спекуляціями".

Раніше член королівської сім'ї Катару, шейх Джасім бін Хамад аль-Тані, а також голова компанії Ineos Джим Реткліфф зробили пропозиції про покупку "Манчестер Юнайтед" у Глейзерів, які володіють клубом з 2005 року.

Нагадаємо:

Реклама:

Раніше повідомлялось, що акції англійського футбольного клубу "Манчестер Юнайтед" підскочили на 13% і досягли двомісячного максимуму після повідомлення про те, що шейх Катару Джассім бін Хамад аль-Тані, ймовірно, досягне успіху в своїй пропозиції про придбання клубу за понад 5 млрд фунтів.

Повідомлялось також, що катарські інвестори готують заявку на придбання ФК "Манчестер Юнайтед".

Британський мільярдер, голова міжнародної хімічної компанії Ineos і власник ФК "Ніцца" Джим Реткліфф також вступив у процес переговорів про купівлю клубу.

Економічна правда

Реклама: