Акції ФК "Манчестер Юнайтед" злетіли на тлі новин про ймовірний продаж катарському шейху

Вівторок, 13 червня 2023, 20:40 -

Акції англійського футбольного клубу "Манчестер Юнайтед" підскочили на 13% і досягли двомісячного максимуму після повідомлення про те, що шейх Катару Джассім бін Хамад аль-Тані, ймовірно, досягне успіху в своїй пропозиції про придбання клубу за понад 5 млрд фунтів.

Про це пише Reuters.

Катарське видання Al-Watan повідомило у вівторок, що сина колишнього премʼєр-міністра країни, шейха Джассіма, оголосять головним претендентом на придбанння "МЮ".

"Манчестер Юнайтед" відхилив запит Reuters на коментар.

Реклама:

Минулого тижня британська газета Daily Mail повідомила, що шейх Джассім зробив "п'яту і останню" пропозицію на суму понад 5 мільярдів фунтів стерлінгів (6,28 млрд доларів) після того, як у квітні компанія INEOS британського мільярдера Джима Реткліффа перебила його ставку.

Акції "Манчестер Юнайтед", що котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі, торгувалися на рівні 23,07 дол після зростання на 30% до відкриття торгів. Акції зросли на 53% після того, як власники клубу, американська сім'я Глейзерів, заявили в листопаді, що розглядають можливість продажу клубу.

Повідомляється, що сім'я Глейзерів прагне отримати 6 мільярдів фунтів стерлінгів (7,5 мільярдів доларів), що було б світовим рекордом для будь-якого спортивного клубу або франшизи, але жодна з пропозицій не є такою високою.

Реклама:

Читайте також: Футбольні клуби провели рекордне трансферне літо. А як підписують гравців в Українську Прем’єр-лігу під час війни?

Спочатку Росія, потім Катар. Далі – КНДР? Як Чемпіонат світу-2022 викрив корупцію в ФІФА

Нагадаємо:

Повідомлялось, що катарські інвестори готують заявку на придбання ФК "Манчестер Юнайтед".

Британський мільярдер, голова міжнародної хімічної компанії Ineos і власник ФК "Ніцца" Джим Реткліфф вступив у процес переговорів про купівлю англійського футбольного клубу "Манчестер Юнайтед".

Економічна правда

Реклама: