БЕБ викрило компанію, що незаконно продавала шоломи та бронежилети

Середа, 13 вересня 2023, 19:56 -
 
беб

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили компанію, яка завозила військову амуніцію в Україну начебто для потреб ЗСУ. Насправді ж шоломи та бронежилети продавали через мережу роздрібних магазинів.

Про це повідомляє пресслужба Бюро. 

Співробітники БЕБ провели обшуки в офісних та складських приміщеннях та торгових точках товариства. Детективи вилучили шоломи, балістичні плити та бронежилети різного класу захисту загальною вартістю понад 40 млн гривень. 

 
беб

У межах кримінального провадження встановили, що компанія, аби отримувати пільги на завезення до країни товарів військового призначення, використовувала сертифікати з неправдивою інформацією про кінцевого отримувача. Тобто, за документами амуніція призначалася для ЗСУ, а фактично продавалася через мережу спеціалізованих магазинів, що розташовані у кількох регіонах України. 

Реклама:

Таким чином завезли кілька партій товару, вартістю понад 100 млн грн. Крім цього, службові особи товариства під час продажу амуніції ухилилися від сплати податків на 30 млн грн.

Нагадуємо: 

У серпні детективи Бюро економічної безпеки у Київській області викрили службових осіб медзакладів у привласненні бюджетних коштів.

Реклама:





Реклама: