Коломойському вручили підозру в шахрайстві та відмиванні пів мільярда гривень

Субота, 2 вересня 2023, 10:00 -
 
фото: БЕБ

Детективи бюро економічної безпеки спільно з СБУ вручили Ігорю Коломойському підозру у шахрайстві та легалізації майна, здобутого злочинним шляхом.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

"Фактичному власнику великої фінансово-промислової групи Ігорю Коломойському повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 190 та 209 Кримінального кодексу України – шахрайство та легалізація майна, здобутого злочинним шляхом", – йдеться в повідомленні. 

Крім того, БЕБ спільно з СБУ та за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора встановили, що підозрюваний у 2013-2020 роках легалізував понад пів мільярда грн шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

Реклама:

Для цього було створено кредитні зобовʼязання товариства вже безпосередньо перед олігархом та всі подальші перерахування заборгованості згадуваного товариства надходили на особистий рахунок Коломойського. 

Додається, що наразі досудове розслідування триває.

Нагадаємо: 

Реклама:

Ігор Коломойський подав заяву про вступ третьою стороною у судову справу про конфіскацію активів VS Energy, позивачем в якій виступає Міністерство юстиції, а відповідачами - підсанкційні російські олігархи Олександра Бабаков, Євгеній Гінер та Михайла Воєводіна.



Реклама: