Справа МАФів: НАБУ розшукує депутата Київської міськради, який втік з України завдяки Буданову

Четвер, 13 липня 2023, 16:51 -

НАБУ розшукує обвинуваченого у корупції в особливо великому розмірі депутата Київської міськради Владислава Трубіцина.

Відповідне оголошення про розшук оприлюднене на сайті НАБУ.

"НАБУ розшукує обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (в одержанні службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням влади та службового становища, за попередньою змовою групою осіб)", - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження було відкрите в березні 2021 року.

Реклама:
 

Нагадуємо:

Обвинувачений у корупції депутат Трубіцин виїхав за кордон за клопотанням Сил спеціальних операцій ЗСУ (ССО). Про це на початку червня повідомив речник ССО Олександр Кіндратенко в коментарі проєкту "Схеми".

Пізніше в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України зазначили, що голова ГУР Кирило Буданов надав депутатові Київради Владиславу Трубіцину лист для виїзду за кордон, після чого останній втік.

Реклама:

Виїзд мотивувався волонтерською діяльністю для забезпечення ССО "спеціальним обладнанням". Мету цього завдання не розкривають, оскільки в ньому міститься інформація, яка становить службову таємницю.

Депутат Київради перебуває під слідством у справі про хабарництво, яку мали розглядати у Вищому антикорупційному суді. Однак він не зʼявився на засідання після того, як виїхав за кордон.

За версією обвинувачення, депутат Київради Владислав Трубіцин у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. За свої послуги учасники злочинної схеми пропонували надати їм 1,39 млн гривень на рік.

9 лютого НАБУ повідомило, що депутата Київради Владислава Трубіцина, одного з його помічників, трьох керівників київських КП та підприємця було затримано за звинуваченням в отриманні неправомірної вигоди. П'яти фігурантам кримінального провадження суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом вийти під заставу. 16 лютого стало відомо, що Владислав Трубіцин вийшов із СІЗО під заставу.

Реклама: