У Франції знову протестували проти пенсійної реформи, вийшло значно менше людей

Вівторок, 6 червня 2023, 19:27 -

Десятки тисяч людей вийшли на вулиці в містах Франції на знак протесту проти суперечливої пенсійної реформи, яку французький уряд уже почав впроваджувати, хоча цього разу кількість протестувальників була значно меншою.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Очікувалось, що до протестів проти пенсійної реформи у Франції приєднаються від 400 до 600 тисяч людей. Це менше, ніж понад мільйон протестувальників, які вийшли на вулиці у травні, в розпал протестів.

За підрахунками Le Figaro, cтаном на 17:00 (18:00 за Києвом) вийшли трохи більш як 200 тисяч учасників. Перебої в транспорті, зокрема залізничному русі, були незначними.

Реклама:

У Парижі також лунали гасла проти проведення літньої Олімпіади у 2024 році. Ненадовго протестувальники штаб-квартиру Олімпійських ігор, але про пошкодження й сутички не повідомлялось.

Нагадаємо, пенсійна реформа у Франції передбачає поступове збільшення пенсійного віку із 62 років до 64. Нині в країні один із найнижчих років виходу на пенсію серед європейських держав, що збільшує навантаження на бюджет.

Опитування громадської думки показують, що значна більшість французів виступає проти підвищення пенсійного віку. На цьому тлі профспілки організували масштабні протести проти реформи.

Реклама:

В уряді дали зрозуміти, що не збираються йти на поступки, а найвищий суд Франції відхилив прохання провести референдум з цього питання.

Європейська правда.

Реклама: