Київ стягнув з підрядника метро на Виноградар 139 мільйонів, зароблених з незаконного депозиту

П'ятниця, 26 квітня 2024, 14:10 -

Господарський суд міста Київ стягнув на користь міського бюджету 139 мільйонів гривень коштів, які підрядник заробив на депозитуванні державних коштів.

Про це повідомляє пресслужба Київської прокуратури.

За повідомленням, ще у жовтні 2021 року Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом в інтересах держави в особі Київської міської ради з вимогою стягнути ці кошти з підрядника на користь територіальної громади столиці в особі Київської міської ради.

Відомо, що підрядником будівництва метро на Виноградар була компанія "Київметробуд".

Реклама:

Як повідомляли раніше, Київська місцева прокуратура з'ясувала, що в травні 2019 року посадові особи "Київметробуду" розмістили понад 1,5 млрд грн, отримані з бюджету міста на будівельні роботи, на депозит в Укргазбанку. Як встановило слідство, нараховані відсотки посадовці використали для власного збагачення.

Господарський суду міста Києва ще в 2022 році повністю задовольнив позов прокуратури про стягнення коштів до бюджету столиці.

За рік Північний апеляційний залишив це рішення в силі. Втім Верховний суд направив справу на новий розгляд.

Реклама:

За результатом нового розгляду рішенням Господарського суду міста Києва від 24.04.2024 позов прокурора повністю задоволено та стягнуто з підрядної організації до бюджету столиці понад 139 млн. гривень.

Читайте також: Поїзд далі не їде. Чому не будують метро на Виноградар?

Нагадаємо:

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" укладало контракти на сотні мільйонів гривень з компаніями, які повʼязані з людьми з оточення колишнього директора столичного метро Віктора Брагінського. Мер Києва Віталій Кличко закликав передати дані правоохоронцям.

Економічна правда

Реклама: