Американський підрозділ Binance звільняє співробітників після звинувачень регулятора

П'ятниця, 16 червня 2023, 16:17 -

Американський підрозділ криптовалютного гіганта Binance провів низку звільнень після того, як минулого тижня регулятори звинуватили його в порушенні законодавства про цінні папери і спробували заморозити активи.

Про це пише Reuters із посиланням на 2 джерел, які знають про звільнення, а також з посиланням на публікації співробітників у соцмережах.

Одне з джерел повідомило, що було звільнено близько 50 осіб. Reuters не змогло самостійно перевірити кількість або стаж співробітників, яких було звільнено.

Представник Binance.US не відповів на електронні листи і дзвінки з проханням прокоментувати ситуацію.

Реклама:

Співробітники юридичного відділу, відділу комплаєнсу та відділу ризиків Binance.US були серед звільнених, розповіли агентству співрозмовники на умовах анонімності.

5 червня Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) звинуватила Binance та її засновника і генерального директора Чанпена Чжао у створенні Binance.US як частини "павутини обману" з метою ухилення від законів про цінні папери, спрямованих на захист американських інвесторів. Binance заявив, що буде захищатися.

SEC також подала в суд на операційну компанію Binance.US, BAM Trading, звинувативши її в тому, що вона ввела інвесторів в оману щодо "неіснуючої торгівлі" на своїй платформі.

Реклама:

Пізніше SEC звернулася до федерального суду з проханням заморозити активи Binance.US, в тому числі понад 2,2 млрд дол у криптовалюті і близько 377 млн дол на банківських рахунках у доларах США. SEC висловила занепокоєння, що біржа може вивести ці кошти в офшори.

Binance.US назвала запит "необґрунтованим" і заявила, що звинувачення SEC є "необґрунтованими".

У середу двоє співробітників Binance.US заявили в LinkedIn, що залишають компанію, причому один з них послався на "серію звільнень".

Економічна правда

Реклама: