Українці обміняли 10 мільйонів старих ламп у відділеннях Укрпошти

П'ятниця, 3 березня 2023, 17:52 -

Участь у Всеукраїнській програмі обміну ламп розжарювання на LED-лампи взяли понад 2 мільйони українців - майже за місяць від початку програми, вони обміняли у відділеннях Укрпошти 10 мільйонів ламп.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

Програма обміну стартувала 30 січня в обласних центрах та, Краматорську, Покровську та Кривому Розі. Згодом до проєкту долучилися інші міста, смт та села по всій країні, крім тимчасово окупованих територій. 

"Таким чином, завдяки тому, що Укрпошта має найбільшу мережу відділень по всій країні та виступає логістичним партнером програми, обміняти лампи стало можливим у 23 тис. населених пунктів України", - наголосив оператор послуг.

Реклама:

В Укрпошті зазначили, що економія з 10 млн обміняних ламп приблизно прирівнюється потужності роботи Київської ТЕС-5.  

Станом на 3 березня, кількість обміняних ламп на Київщині та Дніпропетровщині перейшла позначку в 1 млн, до них наближається Львівщина з 840 тис., на Харківщина  з 610 тис., Одещина - 600 тис. та Вінниччина з 590 тисячами обміняних ламп. 

В рамках програми підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту, планується надати Україні 35 млн LED-ламп. Наразі до України надійшло близько 20 млн світлодіодів, які рівномірно розподіляються по всій країні. 

Реклама:

Економічна правда

Реклама: