Відкрити рахунок у банку можна буде через відеозв'язок – НБУ

Середа, 15 квітня 2020, 17:32
 

Національний банк з 28 квітня дозволить клієнтам відкривати рахунки у банках без фізичної присутності - через відеозв’язок, BankID або електронний підпис.

Про це повідомляє пресслужба регулятору.

"Незабаром для відкриття рахунку в новому банку візит у банківське відділення або особиста зустріч з агентом банку стане зайвим кроком. Ми очікуємо, що на фінансовому ринку з’являться інноваційні продукти та сервіси, що стануть у нагоді банкам для здійснення верифікації їх клієнтів", -  повідомляє директор департаменту фінансового моніторингу Ігор Береза

Повідомляється, що банки зможуть самостійно обирати необхідну їм модель відповідно до власних бажань, можливостей доопрацювання програмних комплексів та відповідної оцінки ризиків такої діяльності.

Реклама:
 

У банків буде можливість обрати для себе або повноцінні моделі віддаленої ідентифікації та верифікації або спрощені (з лімітами).

Також Національний банк працює над запровадженням аналогічних норм регулювання з питань ідентифікації та верифікації для небанківського фінансового ринку. 

Наразі вже проведено низку зустрічей із представниками платіжних систем, операторами мобільного зв’язку, іншими небанківськими фінансовими установами.

Нагадуємо:

Національний банк відтермінував до 1 серпня вимоги використання бізнесом програмного реєстратора розрахункових операцій під час здійснення валютно-обмінних операцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: