Суд дозволив Приватбанку залучати помічників для боротьби з Коломойським

Середа, 29 серпня 2018, 19:22

Апеляційний суд Києва 28 серпня скасував ухвалу Солом'янського райсуду Києва від 15 грудня 2017 року про заборону Приватбанку залучати консультантів до міжнародного розслідування (forensic audit).

Про це FinClub повідомили в прес-службі НБУ.

Зокрема суд задовольнив апеляцію НБУ, Приватбанку та юркомпанії "Астерс".

У грудні минулого року, Солом'янський райсуд задовольнив позов Ігоря Коломойського, який вимагав визнати недійсними договори про залучення консультантів Kroll Associates U.K. LLP, AlixPartners Services UK LLP, Hogan Lovells International LLP, Астерс Консалт, Астерс, АліксПартнерз (Україна) до проведення forensic audit.

Реклама:

Також він вимагав заборонити зазначеним компаніям здійснювати будь-які дії по укладеним з банком договорам.

Таким чином, зазначене рішення було скасовано.

Нагадаємо, Приватбанк в грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондонапроти Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або знаходяться під їх контролем.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів  екс-власників банку і зазначених шести компаній на суму більше 2,5 млрд доларів.

Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої  активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь в розгляді справи.

Читайте також: Другий лондонський фронт: як Високий суд усмирив Коломойського і Боголюбова

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!