У світі сповільнюється зростання ділової активності — The Wall Street Journal

Понеділок, 4 червня 2018, 15:15
 

Останні дані фондових індексів свідчать про гальмування ряду показників ділової активності в Європі та інших регіонах, не віщуючи нових рекордів на фінансових ринках.

Про це пише The Wall Street Journal.

Загальносвітовий індекс менеджерів закупівель (PMI) у переробній промисловості в травні сповільнив зростання до мінімуму за дев'ять місяців.

Індекс вартості фрахту Baltic Dry, що відслідковує ціни на морські перевезення насипних і навалочних вантажів по всьому світу, відчуває знижувальний тиск з грудня. На початку весни він трохи відіграв падіння, але на 1 червня його зниження з останнього піку досягло 22%.

Реклама:

У 2008 році обвал Baltic Dry був одним з найяскравіших сигналів, які віщували різкий спад в економіці і на фінансових ринках: в травні того року індикатор досягав піку, а до липня втратив уже 30%.

Знижуються і ціни на мідь, також один з важливих барометрів економічної активності.

За даними Citigroup, макроекономічні показники в розвинених країнах істотно відхиляються від очікувань аналітиків в гіршу сторону.

Ніхто з економістів не чекає рецесії в США та інших розвинених країнах найближчим часом, зазначає WSJ. Однак темпів зростання економіки, ймовірно, буде недостатньо, щоб відновити активне довгострокове ралі.

Зростанню ринку акцій також перешкоджає обережність інвесторів, які побоюються геополітичних і зовнішньоторговельних ризиків.

В умовах, що склалися, багато аналітиків, включаючи експертів Citi і PIMCO, очікують збереження підвищеної волатильності.

Раніше ми писали, чому успіхи ФРС з жорсткістю монетарної політики "накликають біду" на ринки, що розвиваються.

Читайте також: "Чорний тиждень" для фінансових ринків: тимчасовий струс чи початок нової кризи

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: