"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ще один китайський забудовник має проблеми із погашенням боргів

Понеділок, 13 грудня 2021, 16:20
 
caixinglobal.com

Китайський забудовник Fantasia Holdings Group домовився з кредиторами про відстрочку погашення боргу на загальну суму 114,6 мільйона доларів, а також відсоткових платежів, які він не зміг зробити в листопаді.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Торги акціями компанії, призупинені наприкінці минулого місяця, було відновлено у понеділок. Акції впали в ціні на 9%, до рекордного мінімуму, на початку сесії, проте потім скоротили зниження до 3,2%.

Рейтингове агентство Moody's відкликало рейтинги Fantasia, заявивши, що не отримує від компанії достатньої інформації для їхньої підтримки.

Реклама:

Fantasia повідомила, що власники її євробондів дозволили компанії відкласти погашення паперів на 2024 рік, а також відстрочити відсоткові виплати за борг на один рік – до листопада 2022 року.

Fantasia була заснована в 1996 році Цзен Цзе, племінницею колишнього заступника голови КНР Цзен Цінхуна. Компанія займається будівництвом житлової нерухомості преміум-класу та апартаментів класу "люкс".

З початку цього року вартість акцій Fantasia впала на понад 70%.

Читайте також: Китайський гігант нерухомості Evergrande на межі дефолту і тягне за собою інших. Чи варто готуватися до світової кризи?

Нагадуємо:

Китайський забудовник Evergrande вперше оголосила дефолт щодо виплат за доларовими кредитами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: