Суд відмовився припинити дію ліцензії компанії екс-міністра Злочевського

Середа, 12 жовтня 2016, 19:32

Окружний адміністративний суд Києва відхилив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про припинення дії дозволу на користування Нікловицьким родовищем нафти та газу, виданого ТОВ "Парі", що належить екс-міністру екології Миколі Злочевському.

Про це сказано у визначенні адмінсуду від 30 вересня, передають "Українські новини".

Спецдозвіл на користування Нікловицьким родовищем було видано ТОВ "Парі" 13 січня 2011 року терміном на 20 років. Площа ліцензованої ділянки 48,2 км кв.

Відповідно до даних Держгеології, усього ТОВ "Парі" володіє ліцензіями на 6 нафтогазоносних родовищ.

Реклама:

Як повідомлялося, САП просить суд визнати недійсним спеціальний дозвіл на користування надрами для видобутку газу на Гуцулівському родовищі, виданий 13 січня 2011 року ТОВ "Надрагаз", співзасновником якого є, Злочевський.

Аналогічні позови САП подала в суд із приводу визнання недійсними спецдозволу ТОВ "Парі" від 13 січня 2011 року на видобуток газу на Нікловицькому родовищі (Львівська область) і спецдозволу ПрАТ "Техноресурс" також від 13 січня 2011 року на видобуток на Володимирівському родовищі (Сумська область).

У березні поточного року стало відомо, що Національне антикорупційне бюро проводить досудове розслідування відносно посадових осіб Мінекології із приводу можливих зловживань при видачі в період з 2010 до 2015 року спецдозволів на користування надрами ряду компаній.

У матеріалах цього досудового розслідування НАБУ, зокрема, згадувалися ТОВ "Надрагаз", ТОВ "Парі" і ПрАТ "Техноресурс".

Злочевський був призначений міністром охорони навколишнього природного середовища 2 червня 2010 року, а 9 грудня того ж року він очолив реорганізоване Міністерство екології та природних ресурсів.

Злочевський очолював міністерство до квітня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: