"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лагун виплачуватиме борг "Дельта Банку" державі 27 тисяч років – медіа

Вівторок, 25 січня 2022, 11:18
 
рбк-україна

Колишній мажоритарний власник збанкрутілого у 2015 році "Дельта Банку" Микола Лагун перераховує свою "зарплатню" у розмірі 14 тисяч гривень на місяць на погашення боргу перед державним "Ощадбанком".

Про це йдеться в сюжеті Bihus.Info.

Лагун виїхав з України у 2015 році і повернувся навесні 2020 року. Весь цей час правоохоронці розслідували ситуацію з "Дельта Банком". Восени минулого року Лагун і декілька його колишніх колег по банку отримали підозри в розтраті майна, далі ж суд обрав для Лагуна запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці.

Лагуну також було заборонено виїжджати з України, оскільки тільки один з персональних боргів Лагуна як колишнього поручителя "Дельта Банку" перед державним "Ощадбанком" становить 4,5 мільярда гривень.

Реклама:

При цьому все арештоване майно банкіра, за інформацією генерального прокурора Ірини Венедіктової, коштує 790 мільйонів гривень.

Наприкінці листопада Печерський райсуд Києва дозволив Лагуну виїжджати з України. Одна з підстав – Лагун нібито робить все можливе для виплати "Ощадбанку" свого боргу. 

Так, за інформацією з судового реєстру, Лагун влітку 2021-го влаштувався економістом у приватну компанію – з 40-годинним робочим тижнем і зарплатнею, 100% якої, за його ж заявою, повинні йти в рахунок погашення боргу. Журналісти з’ясували, що йдеться про зарплатню у 14 тисяч гривень на місяць.

Відповідно, борг у розмірі 4,5 мільярда гривень банкір такими темпами буде виплачувати орієнтовно 27 тисяч років.

Вже в грудні судді відмовилися продовжувати для Лагуна домашній арешт і обмежилися особистим зобов’язанням, яке тепер ніяк не обмежує банкіра у пересуванні.

За інформацією видання, колишній власник "Дельта Банку" із нібито зарплатнею у 14 тисяч гривень на місяць продовжує користуватися послугами численної охорони і кортежу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: