Суд заарештував рахунки підприємств групи Burisma Злочевського

Четвер, 14 липня 2016, 18:20

Печерський районний суд наклав арешти на грошові кошти та цінні папери на банківські рахунки товариства з обмеженою відповідальністю "Енерго-сервісна компанія "Еско-Північ", ТОВ "Парі", ТОВ "Перша українська газонафтова компанія", які входять до складу групи Burisma.

Про це йдеться в визначеннях суду від 1 липня, оприлюднених в Єдиному держреєстрі судових рішень, передають Українські Новини.

Дані арешти були накладені в рамках проведеного Генпрокуратурою досудового розслідування щодо привласнення грошових коштів службовими особами державної компанії "Укргазвидобування" протягом 2010-2014 років при виконанні договорів про спільну діяльність, а також за підозрою в ухилянні від сплати податків посадовими особами ряду компаній групи Burisma.

Як відомо, 11 липня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури й наклав арешт на 20 свердловин однієї з найбільших газодобувних компаній "Еско-Північ", що належить колишньому міністру екології й природних ресурсів Миколі Злочевському. 

Реклама:

12 липня Печерський районний суд Києва за клопотанням Генеральної прокуратури наклав арешт на 14 свердловин ТОВ "Парі", що входить до складу групи компаній Burisma, що, у свою чергу, належить колишньому міністрові екології й природних ресурсів Миколі Злочевському.

Як повідомлялося, Злочевський є власником компанії Burisma Holdings, що заснована у 2002 році.

У її склад входять 4 операційні компанії, що займаються розробкою родовищ і видобутком вуглеводнів, - енергосервісна компанія "Еско-Північ", "Парі", "Перша українська газонафтова компанія" і "Алдеа".

Burisma Holdings володіє 20 ліцензіями на видобуток вуглеводнів у Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: