Уряд відкрив для іноземців усі морські порти

Субота, 6 липня 2013, 10:24

Усі 18 морських портів України без виключення є відкритими для заходження іноземних суден.

Це закріплено відповідним рішенням уряду, прийнятим наприкінці червня 2013 року, йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

"Критерієм включення до проекту акта 18 морських портів є їх можливість здійснювати належним чином, наявним устаткуванням та обладнанням на відповідних територіях та акваторіях обслуговування суден і пасажирів, проведення вантажних, транспортних та експедиційних робіт, забезпечення належного рівня безпеки судноплавства, охорони портових засобів та суден з дотриманням вимог міжнародних договорів, охорони навколишнього середовища", - зазначив міністр інфраструктури Володимир Козак.

У відомстві нагадали, що у Одеському регіоні працюють Одеський, Іллічівський, Білгород-Дністровський порти та порт "Южний", у Миколаївському регіоні розташовані відповідно Миколаївський порт та спеціалізований морський порт "Октябрськ".

Реклама:

Порти Кримського регіону - Керченський, Севастопольський, Феодосійський, Ялтинський та Євпаторійський. Порти у Азовському регіоні - Маріупольський та Бердянський, а на Дунаї - їх аж три - Ренійський, Ізмаїльський та морський порт Усть-Дунайськ. Порти Херсонського регіону - Херсонський та Скадовський.

Нагадаємо, у листопаді 2012 року уряд розширив перелік об'єктів права держвласності, які можуть надаватися в концесію, внісши до нього всі  18 морських торгових портів України.

Як писала "Економічна правда", син діючого президента Олександр Янукович контролює такі порти: Іллічівський, "Южний" та Ялтинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: