Кабмін дозволив "дерибан" портів

Вівторок, 20 листопада 2012, 18:22

Кабмін розширив перелік об'єктів права державної власності, які можуть надаватися в концесію, внісши до нього всі 18 морських торгових портів України.

Про це йдеться у відповідній постанові Кабміну за 15 жовтня, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Згідно з постановою, до переліку об’єктів, що передаються в концесію, внесено майно і цілісні майнові комплекси держпідприємств "Одеський морський торговий порт", "Миколаївський морський торговий порт", Іллічівський, Морський торговий порт "Південний", Маріупольський, Севастопольський, Херсонський, Керченський, Феодосійський, Ялтинський, Бердянський, Білгород-Дністровський, Євпаторійський, Ізмаїльський, спеціалізований морпорт "Октябрьск", Ренійський, Скадовський і морторг порт "Усть-Дунайськ".

За інформацією Мінінфраструктури, в кожному порту може бути реалізовано по кілька концесійних проектів.

Реклама:

"При цьому, згідно з нещодавно ухваленим Законом "Про морські порти України", портова акваторія, засоби навігаційного устаткування та інші об'єкти забезпечення навігаційно-гідрографії морських шляхів, системи управління рухом суден, інші стратегічні об'єкти портової інфраструктури не підлягають передачі в концесію", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у повідомленні, рішення про надання концесії ухвалюється Мінінфраструктури лише за результатами проведення концесійного конкурсу.

"До умов конкурсів мають входити зобов'язання з боку концесіонера, зокрема, щодо виконання зобов'язань, зазначених в постанові державних підприємств (зокрема за одержаними кредитами), які безпосередньо пов'язані з активами, що передаються в концесію, і порядок передачі концесіонеру таких зобов'язань", - говориться у постанові.

За даними Мінінфраструктури, спрацьованість інфраструктури українських морських портів становить 60-90%, а портова галузь України вимагає залучення близько 25 млрд гривень  інвестицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: